Létrehozva: 2021.09.02.

Megszólaltak a tanárok: őszintén elmondták, hogy mi zajlik az iskolákban

Szeptember elsején hivatalosan is megkezdődött a 2021/22-es tanév. Ennek kapcsán az oltottsággal kapcsolatban több tanár is kifejtette véleményét, benyomását, felsorolta a pozitívumokat és problémákat a legnépszerűbb közösségi oldalon. Ezekből válogattunk össze néhányat.

Sok tanár úgy gondolja, hogy hatásos volt tavaly a védekezés, megakadályozta, hogy a fertőzöttekből még több legyen, de az oltás az, ami egy biztosabb védekezést nyújt a fertőzéssel szemben. Most a növekvő átoltottságnak köszönhetően még kevesebb megbetegedésre számítanak.

Fotó: Shutterstock

„A tavalyi évet végiggondolva, egyértelműen hatásos volt a maszkviselés és a távolságtartás„ – írta kommentben egy tanárnő.

„Bármi jön is, csak jobb lehet, mint a tavalyi ősz. Az őszi szünetig összesen talán 5 olyan nap volt, amikor nem volt legalább egy osztály karanténban. (Mi tanárok persze golyóállóak voltunk.) Most az osztályomból (33 fő) tudomásom szerint egy gyerek nincs beoltva. Bizakodó vagyok” – vélekedett egy másik tanárnő.

Zajlik az oltás

A napokban az iskola- és háziorvosok országszerte oltják a 12 év feletti diákokat az oktatási intézményekben.

„Az osztályomnak több mint fele oltott, holnap jönnek még több diákot beoltani. Nem hallottam a diákjaim részéről oltásellenes megnyilvánulást, inkább az oltás miértje érdekelte őket. A beszélgetés végén az egyikük felállt, és elmondta a többieknek, hogy Covidos volt, feldagadt az egész teste, borzasztóan fájt a feszülés. Mikor megkaphatta, beadatta magának az oltást, mert nem akar ismét beteg lenni. A maszk nem kötelező, viszont az összes ablak tárva nyitva volt. Annak örültek, hogy találkozhattak végre„ – mesélte a tanár, aki a két Sinopharm után nemrég a Pfizert is megkapta.

Sokan már megkapták

„A férjem tanár. Középiskola, technikus képzés, 18 év felettiek osztályfőnöke. 25 főből 3 nincs csak beoltva” – írta egy asszony, aki nem is tud ott Covid fertőzöttről.

„Két középiskolás gyerekem (16, 19 évesek) osztályában szinte mindenki be van oltva„ – fűzte hozzá egy anyuka.

Fotó: Facebook

„Nálunk maszkot nem kell hordaniuk, viszont az osztály 93 %-a oltott, velem együtt. Iskolaszintű információm nincsen” – árulta el egy tanárnő.

Fotó: Facebook

„740 diákból 100 van már oltva, az iskolai kampányban 16 kért oltást. Elég elszomorító. Azonban a mai napon az osztályfőnök arról tájékoztatta a szülőket, hogy az osztályban 76%-os az átoltottság, úgyhogy alaposan az iskolai átlag felett vagyunk. 12. osztály. Van még remény.„

„Vidéki szakképző iskola: A tanárok, dolgozók kb. fele vette fel tavasszal az oltásokat, többen igazoltan átestek a fertőzésen. Kis részük vírustagadó, oltásellenes csak. Feszültség nincs az oltottak és oltatlanok között. Kb ez az arány a diákok között is. A kampányoltásban főleg kilencedikesek vettek részt, mert aki akarta, az már korábban beoltatta magát. Fertőzöttről nem tudunk. A korábbi szabályok közül csak a belépéskori kézfertőtlenítés maradt meg, se távolságtartás, se maszk nem kötelező. Egyelőre. Mindenki jelenléti oktatást remél, de fel kell készülnünk a digitális oktatásra is.”

Fotó: Facebook

Szülői beleegyezés kell a fiatalok oltásához, sokan ezért nem oltottak

A 18 év alatti diáknak magával kell vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot az oltásra, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot, amelyet a szülők előzetesen e-mailben megkaptak. Az oltás a fiataloknak is fontos, és a kommentelő tanárok szerint sok gyerek azért nincs még beoltva, mert az oltásellenes szülő nem engedi.

„A felajánlott és megszervezett oltakozási lehetőséget a 104 tizenkét éven felüli diákból kilencen vették csak igénybe és mindössze 12-en voltak, akik azért nem, mert megkapták korábban. A lányomat persze beoltattam, ma mesélte, hogy az volt a téma a hatodikosok között, hogy több szülő is kijelentette, semmiképpen sem hagyja beoltani a gyerekét. Elkeserítő, szóval mi tárt karokkal várjuk a negyedik hullámot„ – magyarázta szomorúan egy másik tanárnő.

„Én több fiatalt ismerek, aki azért nincs oltva, mert a szülők nem hajlandóak aláírni a papírt” – állítja egy kommentelő.

„Sajnos rengetegen vannak„ – tette hozzá egy másik.

„Sajnos én is nem egy ilyenről tudok” – erősítette meg egy harmadik.

„Én ugyanígy. A 18 alattiak oltását május 13-án megkapta a gyerekem és több barátja is a Pfizert. Volt, aki szerette volna beoltatni magát, de a szülő oltásellenes. Nyáron sokan a Campus fesztiválra emiatt nem mehettek„ – írta másvalaki.

A szakemberek mind arra buzdítanak, hogy minél többen vegyék fel az oltást!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

metropol.hu

Házasság első látásra: Így még nem láttad Hildát

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 790. napja – Áttörés az ukrán háborúban: Oroszország szinte ellenállás nélkül nyomul előre

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl” – Agydaganattal operálták Marcit, most iskolába mehet a hős kisfiú

INSIDER

Jó hír a véradóknak: már applikáció is segíti az életmentést!

INSIDER

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

INSIDER

Jégesőt hozhatnak a Szent György napi boszorkányok