INSIDER

Szörnyű tragédia történt Veszprémben, a 72 éves Erzsike az áldozat

Az idős asszony halálra égett főzés közben, már nem tudták megmenteni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Csak egy finom ebédet szeretett volna magának készíteni a 72 éves V.-né Erzsike Veszprémben, ám a szokásos vasárnapi főzőcskézésnek ezúttal borzalmas tragédia lett a vége. A köztiszteletben álló, mindenki által szeretett asszony épphogy csak nekiállt a bablevesnek, a társasház lakói sűrű füstfelhőre lettek figyelmesek.

"Még dél körül átmentem hozzá, én vittem neki a kolozsvári szalonnát is, azt mondta, abból szeretne valami finomat főzni. Oda is teszi, meg a fejtett babot. Bablevest akart csinálni – mondta könnyes szemmel a Borsnak az asszony egyik közeli barátnője. – Nem sokkal ké­sőbb a felsőbb emeletről rohantak le hozzám, hogy Erzsikétől füst gomolyog ki. Azonnal átszaladtunk. Amikor bementünk, már tudtuk, hogy nagy a baj, ugyanis vágni lehetett a füstöt már az előszobában is. Ahogy beljebb értünk, láttuk, hogy Erzsikénk már fekszik, akkor valószínűleg már nem élt. Sosem fogom elfelejteni azt a látványt".

Hiába értesítették a tűzoltókat és a mentőket azonnal, az asszony életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrség nem bűnügyben nyo­moz, hiszen annak gyanúja nem merült fel, hogy valaki­nek köze lenne a nő halálához. Sokkal inkább egy tragikus véletlennek.

"Azt hallottuk, hogy szegénykémnek főzés közben lángra kapott a ruhája, és onnan terjedt át mindenhová a tűz. Még belegondolni is borzalmas, mit szenvedhetett, biztos vagyok benne, hogy próbálta eloltani az égő testét. Annyira kedves asszony volt, imádta a családját, főleg a kisunokáját, aki a lányával együtt Olaszországban él. Mindig határtalan örömmel beszélt róla, alig várta, hogy nemsokára újra láthassa őt. De már sosem fogja" – tette hozzá szomorúan az asszony.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?