INSIDER

Szívecskével reagált Karikó Katalin a Nobel-díjas üzenetre

A magyar biokémikus, Karikó Katalin Facebook-oldalán szúrtuk ki a bejegyzést és a rá adott reakciót.
  • Szerző: Ripost

Különleges, szívből jövő üzenetet kapott Karikó Katalin a Facebook-oldalára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

D. Judit a következőket írta a magyar biokémikusnak, a vakcina anyjának, aki, bár két kategóriában is esélyes volt az idei Nobel-díjra, ezt az elismerést egyelőre nem kapta meg:

„Drága Kati! A Te Nobel-díjad nem egy bizottság nem tudni, milyen elképzelés alapján meghozott döntése, hanem az a rengeteg hálás gondolat, köszönet, taps, mindennapos elismerés a hálás emberek millióitól, akiknek az életét megmentetted ebben a szörnyű időszakban. A bizalom, amit az oltásod adott nekünk, hogy megúszhatjuk és a könnyes szemek, mikor rád gondolunk, hogy mit adtál nekünk. Az esély, hogy kimászhatunk ebből a helyzetből. Örökké hálával fogunk rád gondolni, napi szinten emlegetünk és szívünk legmélyéről köszönjük.”

Karikó Katalin

Karikó Katalin egyetlen ikonnal reagált az üzenetre
Fotó: MTI

A magyar kutatót szemmel láthatóan megérintették a kedves sorok, mert egy szívecske ikonnal reagált a bejegyzésre.

Szívecskével reagált Karikó Katalin a megható üzenetre
Fotó: Karikó Katalin Facebook-oldala

A magyar biokémikus, akinek a Drew Weissmannal közös szabadalmán alapul a koronavírus elleni mRNS-vakcina, többek közt olyan elismerésekben részesült, mint a Rosenstiel-díj, az Albany Medical Center Prize, a Bólyai János alkotói díj, a Francia Tudományos Akadémia Grande Médaille-ja, a Reichstein-érem, a Széchenyi-díj, a Breakthrough-díj, a Franklin medal és a Vilcek Prize.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?