INSIDER

Szilveszter csúnyán bepiált, majd ellopott egy autót és a benne ülő ötéves kisfiút

Ittasan elvitte rokona autóját, majd a hátsó ülésen ülő ötéves kisfiúval együtt egy vízelvezető árokba hajtott egy 23 éves férfi Farkaslyukon. Szilveszter ezután segítségnyújtás helyett elmenekült a helyszínről, magára hagyva a gyereket.
  • Szerző: bors

Hatalmas családi összejövetel keretében ünnepelték a május 1-jét Farkaslyukon. Fo­gyott a bor, a sör, a finom ételek. A bulinak otthont adó házból vidám ének hang­ja szűrődött ki az utcára. Szilveszter a helyiek el­mondása szerint so­sem vetette meg az alkoholt, az ital pe­dig nem éppen az előnyös tu­lajdonságait erősítette fel benne. Volt barátnője, Vanessza a Borsnak el­mondta: a 23 éves férfinak többször is volt rendőrségi ügye.

„Mi is azért szakítottunk, mert nem tudtam elviselni az életmódját. Ha beivott, agresszívvá vált, de szerencsére nem ütött meg. A jogosítványát ittas vezetés miatt vették el tőle. Most, hogy így is a volán mögé ült, még na­gyobbat csa­­lódtam benne” – mondta a fiatal hölgy, és hozzátette: csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Pintér Zsolt polgármester elmondta: az ittas sofőr nagy sebességgel ütközött a vízelvezetőnek

Pintér Zsolt polgármester elmondta: az ittas sofőr nagy sebességgel ütközött a vízelvezetőnek
Fotó: Bors

A majálisi buli egy pontján Szilveszter gondolt egyet, és eddig tisztázatlan körülmények között bevágta magát a családtag kocsijába, majd a gázpedálra lépett. Mivel előtte igen sokat ivott, alig néhány 100 métert volt képes haladni, és egy vízelvezető árokban kötött ki. A járművezető az ütközésig észre sem vette, hogy nem egyedül ül az autóban, ám ekkor bepánikolt, és magára hagyta a fiút. Az ötéves Balázska a szeme alatt könnyebben megsérült, ezért kórházba szállították, és csak tegnap engedték haza.

„Elég nagy baj ez nekünk! Nem szeretnénk családi konfliktust, megvárjuk a nyomo­zás eredményét! Hogy haragszunk-e Szilveszterre? Normális ember nem tesz olyat, amit ő” – nyilatkozta a nagymama. Me­nye, a kisfiú édesanyja először nem kívánt megszólalni, de aztán meggondolta magát.

„Balázska a baleset óta retteg az autóktól! Nem tudom, mikorra sikerül lenyugtatnunk, de az biztos, még egyszer nem engedem a közelébe Szilvesztert” – mondta Angéla.

Pintér Zsolt, a település polgármestere az elsők között érkezett a baleset helyszínére. „A féknyomokból és az árok kőburkolatának roncsolódásából is látni lehet, hogy a fiatal férfi nagy sebességet választott. Nagy szerencse, hogy nem történt tragédia. A vezető és a kisfiú is könnyen meghalhatott volna. A kocsit már elszállították, de én láttam, hogy még a kerekei is kitörtek.”

Az árok betonburkolata darabokra tört

Az árok betonburkolata darabokra tört
Fotó: Bors

A lap Szilvesztert is kereste, de nem nyitott ajtót. Az ismerősei szerint bujkál. Fél és szégyelli magát a történtek óta. A közvetlen szomszédja szintén a rokonsághoz tartozik, és készségesen elmondta a véleményét a férfiról. „Megérdemelt volna egy alapos verést ez a gyerek! Nem rajta múlott, hogy nem sérült meg senki!”

Szilveszter ellen segítségnyújtás elmulasztása és jármű ön­kényes elvétele címen indult el­járás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?