INSIDER

Szexuális erőszak a budapesti gíroszosban: Vádat emeltek az afgán ellen

Szexuális erőszakkal és szeméremsértéssel gyanúsítják a 19 éves afgán férfit, most emelt vádat a fővárosi főügyészség.
  • Szerző: Ripost

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoznak a férfival szemben –írta  Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményben.

Több bűncselekményt is elkövetett a vádirat szerint az a 19 éves, afgán állampolgár, aki az V. kerület, József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben.

Mint ahogy azt a %% is megírta, 2018. szeptember 9-én, hajnalban egy a belvárosban szórakozó nő megkérte, hogy engedje meg a gyorsétterem mosdójának használatát.

A férfi a személyzeti mosdóhoz kísérte a nőt, majd az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal megpróbált benyitni a helyiségbe. Mikor a nő ki akart jönni, a férfi belépett a mosdóba, és annak ajtaját belülről kulcsra zárta, a kulcsot pedig kivette a zárból. A vádlott ezt követően közel lépett a sértetthez, és kényszerítette, hogy csókolja meg, azt ígérte, hogy utána kiengedi. A kényszerhelyzetben lévő nő a kérésnek eleget tett, azonban a vádlott folytatta erőszakos cselekményét és szexuálisan bántalmazta a nőt, ezt követően engedte csak ki.

A sértett végül a gyorsétterem előtt tartózkodó személytől kölcsönkért mobiltelefonról értesítette a rendőrséget. Ezt látva a vádlott elmenekült a helyszínről.

A vádiratnak tárgya még két nő sérelmére elkövetett szeméremsértő cselekmény is. Egyszer  a 19 éves férfi egyszer a nemi a szervét vette elő, a másik alkalommal pedig akarata ellenére átkarolta és fogdosta a sértettet.

Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az Interpol Magyar Nemzeti Irodával és az ügyészséggel együttműködve, európai elfogatóparancs nyomán kapták el a férfit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?