INSIDER

Hasfájással került kórházba a 27 éves családanya, nem tudtak rajta segíteni

Rosszulléte után egy nappal örökre lehunyta a szemét egy fiatal Baranya megyei édesanya, aki egy ártatlannak tűnő hasfájással került kórházba még július 4-én.
  • Szerző: szbd

A vizsgálatok során kiderült, hogy Kovács Szandra hasnyálmirigy-gyulladással küszködik, és az agresszív betegség számos szervét megbetegítette. A 27 éves családanyát még kilenc napig altatásban tartották, de a szervezete végül feladta a harcot.

10 nap alatt vitte el a fertőzés Szandrát

10 nap alatt vitte el a fertőzés Szandrát
Fotó: Pixabay

„Az utolsó otthoni napon még ő ébresztett, aztán elmentem dolgozni. Amikor napközben beszéltünk, éreztem a hangján, hogy nincs túl jól, de azt mondta, minden rendben. Később jelezte, hogy vigyek neki gyógyszert, mert görcsöl a hasa. Végül elvittem orvoshoz, akitől kapott egy injekciót, de az sem segített. Nem sokra rá megállapították, hogy hasnyálmirigy-gyulladás miatt szenved, és azonnal vitték mentővel a pécsi kórházba” – emlékezett vissza a Blikknek az özvegy, Dömötör Sándor.

A 41 éves férfi utánuk ment, de aznap már nem beszélhetett a szerelmével. Utoljára másnap délelőtt tudta elérni telefonon, de Szandra már csak annyit mondott, hogy éppen vizsgálják. Amikor a párja kora délután bement hozzá, éppen életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta. Az orvos ekkor közölte, hogy a gyulladás vélhetően a többi szervét is megtámadja, és sajnos ez így is lett.

„Ezután már altatásban volt, de én minden nap bementem hozzá. Fogtam a kezét és beszéltem hozzá. Könyörögtem neki, hogy ébredjen fel. Az első napon még meg tudta emelni a kezét, de utána már semmire sem reagált. Volt hogy jobb eredményeket produkált és biztattak az orvosok, de aztán belázasodott. A létező összes módon próbálták hűteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Végül 13-án hajnalban hívtak, hogy meghalt. Még elbúcsúzni sem tudtam tőle” – sírta el magát Sándor, aki azóta teljesen egyedül maradt a 8 hónapos Dorkával, a 2 éves Dominikkal és a 8 esztendős Kevinnel. A fiatal édesanyát azóta már el is temették.

„Szandra mindig azt mondta az elhunyt nagyszüleiről a gyerekeknek, hogy csillagok lettek az égen. Ezt mondtam most én is nekik az édesanyjukról” – zokogott a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?