INSIDER

Soros Györggyel szemben elsőként vezethetik be a távoltartási végzést

Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, ha a parlament elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot. Erről is beszélt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság címû mûsorának adott interjúban.
  • Szerző: F.G.

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz

– mondta Rogán Antal.

A tárcavezető szerint aki ilyen tevékenységet végez „legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más”, a Stop Soros törvénycsomag hatálya alá fog esni. A kormánynak az a dolga, hogy a nemzet biztonságára veszélyes szervezeteket figyelemmel kísérje – fejtette ki, majd egy lehetséges megoldásként említette: a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

Sorost sem éri meglepetés

Rogán Antal szólt arról is, a Stop Soros törvénycsomag parlamenti elfogadása után senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

Emlékeztetett, a magyar emberek akarata teljesen egyértelmű, azt szeretnék, hogy minden körülmények között gátolják meg a brüsszeli bevándorláspolitika érvényesülését és a Soros-terv végrehajtását. Ennek kell megfelelnie a három részből álló Stop Soros csomagnak, amelyet a kormány most társadalmi vitára bocsátott, februárban pedig a parlament elé terjeszt – mondta.

A migráció szervezők nyilvántartásba vétele

A kabinetnek az a célja, hogy távol tartsa Magyarországtól azokat, akik a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák. „Ezt elérni nem olyan egyszerű dolog” – mondta a miniszter, majd aláhúzta, három megoldást javasoltak.
Ezek közül az első, hogy vegyék nyilvántartásba azokat a szervezeteket, akik a bevándorlást szervezik, és legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra – fejtette ki.

Hangsúlyozta, a kormány javasolja, hogy adóztassák meg ezeknek a szervezeteknek a külföldi támogatását, „hiszen az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt”.

„Ezeknek a szervezeteknek a többsége egy százaléknyi magyar adófizetői támogatást sem kap”

– tette hozzá.

Csak szigorítás képzelhető el

Rogán Antal tájékoztatása alapján a harmadik kezdeményezés lényege pedig, hogy a belügyminiszter döntésével távol lehessen tartani az országtól azokat az embereket, akik szervezik, vagy finanszírozzák a bevándorlást.
Jelezte, a kormány minden jobbító szándékú javaslatra nyitott, ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.

„Az kiabál, akinek a háza ég”,

vagyis azok fognak összefogni, akik eddig is elsősorban a Soros-alapítvány támogatásával végezték a munkájukat - mondta Rogán Antal a törvénycsomaggal szembeni kritikákról szólva.
Hangsúlyozta, hogy hívják őket bárhogy, ezek a szervezetek egy célra szerveződtek, hogy „valamilyen formában valóra váltsák a Soros-tervet és az illegális bevándorlás útjából eltüntessék a magyar kormányt. Van, akinek az dolga, hogy tüntetéseket szervezzen a kabinet ellen, mások hamis híreket terjesztenek Magyarországról – mondta, hozzátéve, ezen szervezeteknek közös célja, hogy megnyissa a kerítést és újraindítsa a lezárt balkáni migráns útvonalat.
Rogán Antal kitért arra is, nem csak az illegális bevándorlás finanszírozóit, hanem a segítőit is távol tartják Magyarországtól.

 

„Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt Magyarországon szétosztják”

- fogalmazott.
A miniszter elmondta, a törvénycsomaggal kapcsolatban „nyugodtan kihúzható az antiszemitizmus vádja”. A magyar kormány nemhogy nem antiszemita, hanem segíti a hazai zsidó közösséget – jelentette ki, majd ennek egyértelmű elismerésének nevezte, hogy Izrael miniszterelnöke tavaly 30 év után először járt hivatalos úton Magyarországon.

„Amikor a túlnyomó részt muszlim származású migránsok ellen védekezünk, akkor valójában pont a magyarországi zsidó közösségnek a védelme érdekében tesszük a legnagyobb lépést”

– tette hozzá.

Brüsszel nem fog örülni

A tárcavezető beszélt arról is, hogy Brüsszel várhatóan nem fog örülni a Stop Soros törvénycsomagnak, mert az szembemegy a hivatalos bevándorláspolitikájával. Brüsszel egyik legnagyobb problémája ugyanis az, hogyan ossza szét azokat, akik törvénytelenül érkeztek Európába, sőt akár szervezett módon is folytassák a betelepítést. A magyar kormány ezt a végletekig ellenzi, és szerencsére ebben vannak támogatói, elsősorban a visegrádi országok –- mondta.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?