INSIDER

Sokkoló részletek: gyónás után összeverték a táti plébánost

A plébánostól a gyónás után pénzt követelt a támadó.
  • Szerző: Ripost

Sokkolta a táti lakosokat, hogy a plébánosukat egy ismeretlen férfi helybenhagyta, miután a helyi templomban meggyónt – számolt be róla a Szemlélek vallási hírportál. 

Bár a lelkipásztor segíteni akart későbbi támadójának, az ügyből végül rendőrségi akta lett.

A helyiek szerint a 10-es út mellett álló plébániára sokan csengetnek be, hogy valamiféle segítséget kérjenek a katolikus paptól, ám nem mindenki jó szándékkal érkezik. A rablótámadást azonban az atya nem sejthette, hiszen az ismeretlen azzal állított be hozzá, hogy csupán gyónni szeretne.

"A gyónás után bejött a plébániára, majd pénzt követelt tőlem. Rám támadt, a falhoz szorított, de végül sikerült kifutnom az épületből" – mondta a sérülésekkel borított atya, aki többet nem kívánt hozzáfűzni az esethez. A támadónak végül nem sikerült kirabolnia az atyát, mivel a környéken lakók azonnal annak segítségére siettek.

"Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Épp kint voltam a kertben, amikor az atya ideszaladt hozzám segítséget kérni. Tudtam, hogy baj történt, mivel láttam a sérüléseit és a gomb is leszakadt az ingéről" – kezdte Aranka néni.

"Nem nagyon beszéltem senkivel a történtek óta, próbálom elfelejteni az egészet. Sokan járnak errefelé a 10-es út miatt, de ehhez hasonló még soha nem történt itt" – mondta a templom mellett lakó hölgy, aki szerint Mihály atya nagyon barátságos, mindenkinek ott segít, ahol tud. 

"Úgy tűnt, ez a férfi is csak gyónni szeretne, illetve némi élelmet kért. Később ment vissza a plébániára, innentől szabadultak el az indulatok" – tette hozzá Aranka.

Dlabik Jánosné épp takarított, amikor meghallotta a plébános kiáltását. 

"Az atya nagyon zaklatottan szaladt fel hozzánk, majd elmondta, mi történt, így azonnal értesítettük is a rendőrséget. Nem mindennapi eset, az biztos" – árulta el az asszony. 

A Blikk megkereste a rendőrséget, akik azt válaszolták, három órán belül azonosították és Vácon el is fogták P. Lászlót, aki ellen rablás miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?