INSIDER

„Ez az én nagy álmom„ – olyat csinál az SMA-s Zsombi, amit még sosem

Szép lassan fejlődik a kisfiú, édesanyja pedig nem is lehetne boldogabb ettől.
  • Szerző: Ripost

„Köszönöm, hogy ennyien követitek még mindig Zsombi sorsát. Jó érzés látni, hogy aggódtok érte, biztatjátok, szeretitek„ - kezdte az SMA-s Zsombi édesanyja, Burinda-Szűcs Szabina közösségi oldalán egy posztban. A megkereste a kisfiú édesanyját, hogy hogy vannak most, mennyit fejlődött már a gyermek:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jól vagyunk, már két hónapja itthon vagyunk Zsombival. Majd szeptemberben megyünk rehabilitációra, és még a Borsóházba is szeretnénk eljutni fejlesztésekre, mielőtt a vírus negyedik hulláma jönne” - kezdte a nak Szabina, aki mint mondja, kihasználják, amíg tudnak járni fejlesztésekre: gyógytornára, konduktorhoz, gyógypedagógushoz, és amire csak lehet. Ezt persze úgy kell csinálniuk, hogy a gyermeknek se legyen sok, így heti 4 alkalommal járnak csak a különféle foglalkozásokra.

sma-s zsombi

Fotó: Facebook / Sma baby Zsombor

Az új tornaruha

„Zsombinak tornaruhát kerestünk az elmúlt hetekben, illetve egy kedves varrónénit is találtam, aki segített. Ezek a tornaruhák annyira passzosak, olyan a kialakításuk, hogy ahol kell, ott tartást ad, például a csípő, gerinc környékén, ahol meg kell, hogy mozogjon, ott rugalmasabb. Ezáltal jobban érzékelik a helyes izommozgást és a megfelelő mozgásminták így könnyebben rögzülnek„ - magyarázta az anyuka.

Zsombi szépen fejlődik

„Zsombi néhány napja kezdett el egy új mozgást: amikor az ölemben ül és tartom a fejecskéjét, akkor törzsből bizony előre húzza magát. Ez az SMA-s gyerekeknél nagy dolog, mert eddig semmilyen törzsmozgás sem volt. Ahhoz, hogy a forgás, megfordulás elkezdődjön, az kell, hogy törzsből emelje magát. Ahhoz, hogy úgy üljön, hogy a gerince nem károsodik, ahhoz is ez a törzsmozgás kell. Ráadásul, ha már így elkezd mocorogni, akkor ott már van izom, és akkor ott már lehet tovább építkezni” - mondta az SMA-s Zsombi anyukája a nak. „Ez remélem, hogy annak az előszele, hogy nemsokára eléri az önálló ülést. Ebben az évben ez lenne, amit nagyon szeretnék, ez az én nagy álmom. Jövőre pedig meglátjuk, hogy az állás és az elindulás hogy megy„ – fűzte hozzá az anyuka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?