INSIDER

Segített a Ripost, új tetőt kapott a becsapott család

Csodába illő az az összefogás, amelynek köszönhetően a sződi család feje fölé tető került. Mint arról a Ripost beszámolt, Fekete Kata és Viktor két kicsi lányukkal maradtak tető nélkül éppen karácsony előtt – szó szerint. Ugyanis egy kontár ács olyan munkát végzett, ami a statikus szerint életveszélyes. Cikkünk megjelenése után több szakember is jelentkezett.
  • Szerző: H. N.

Amilyen gondterhelt volt a karácsony Fekete Kata és családja számára, olyan jól kezdődött az új év. Decemberben még arról számolt be a , hogy egy kontár ácsnak köszönhetően fedél nélkül marad az ünnepekre a négytagú sződi család: Kata, Viktor, a 4 éves Bianka és a 7,5 hónapos Bogi. Eredetileg még a tél előtt szerették volna lecserélni családi házuk tetőszerkezetét, ám hiába fizettek milliókat egy ismerősnek, az szemmel láthatóan rossz munkát végzett.
„A statikus azt mondta, nemhogy felmenni életveszélyes a tetőre, de alatta állni, élni is! Nem a megfelelő anyagokat, hanem annál silányabbakat építettek be, például gerenda helyett pallót, ráadásul nem is rögzítették megfelelően. Azonnal el kell bontani mindent, és újraépíteni. Ehhez pedig újra meg kellett venni minden alapanyagot” – elevenítette fel Kata.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forrás: Facebook

Amikor a cikkünk készült, már találtak ácsot, aki kedvezményes áron elvállalta, hogy helyrehozza a tetőt. Cikkünk megjelenését követően fantasztikus dolog történt!
„Egymás után kerestek meg minket a mesteremberek, hogy szeretnének segíteni. Többen is mondták: ők szégyellik magukat a kollégájuk miatt, és szeretnék megvédeni a szakma becsületét. Voltak olyanok, akik csak ajánlgatták magukat, de nem jöttek el, többen viszont igen. Volt olyan nap, amikor tizenhatan dolgoztak egyszerre nálunk, és nem csak a szomszédból. Egy bádogos például Tolna megyéből utazott idáig, hogy segítsen – lelkendezett Kata.

Forrás: Facebook

”Sok anyagi segítséget is kaptunk: a helyi fatelepnél kedvezményesen tudtuk megvenni a faanyagot. A legnagyobb meglepetés mégis egy bádogozással foglalkozó cég jelentkezése volt: felajánlották, hogy ingyen biztosítják a teljes bádogrendszert, ráadásul a legjobb minőségű termékcsoportjukból, és Bálint Csaba bádogmester elvállalta a munkálatok elvégzését is. Álmodni se mertünk ilyen szerencséről! Külön öröm, hogy Csabával és családjával jó barátságba kerültünk, és remélhetőleg ezután is tartjuk majd a kapcsolatot. A tetőnk így több mint 8 millió forintból, de elkészült végre. Sokba került, igaz, de összességében véve hálásak vagyunk azért, hogy így alakult.„ – fejtegette.

Forrás: Facebook

A történtek óta Katáéknak továbbra sem sikerült érdemben tárgyalniuk a kontár áccsal. Bár egy településen élnek, kerüli őket. Több országos adok-veszek csoportban gyermekjátszóterek építését vállalta. A felelősséget azonban nem vállalja a munkájáért.
Feketéék egyszer már a rendőrséghez fordultak, de akkor elutasították őket, mert a feljelentés nem volt megfelelő. Azóta több ügyvéddel is felvették a kapcsolatot, összefognak a többi károsulttal és közösen terelik az ügyet jogi útra, a szakemberek segítségével.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?