INSIDER

Részeg volt katona lövöldözött az utcán Rákosmentén

A saját háza előtt kezdett lövöldözni egy 70 év körüli férfi, ami miatt a szomszédok azonnal hívták a rendőrséget. A férfiról a környékbeliek tudták, hogy katona volt, így féltek, hogy valakinek bántódása esik.
  • Szerző: M. N.

Megrémültek a szomszédok – kedd este a XVII. kerületben, a Dévaványa utcában hangos lövésekre figyeltek fel a helyiek. Kiderült, hogy a nyugodt környéken az egyik házból kisétált egy régóta ott élő 70 év körüli férfi és három lövést adott le a gáz-riasztó fegyveréből. A információi szerint senki sem sérült meg.

– Hatalmas puffanásokat hallottam

– kezdte a -nak egy asszony, aki most is fél, ezért nem akarta, hogy közzétegyük a nevét és a fényképét.

Fotó: Ripost-Sulyok László

Golyóálló mellényes zsaruk érkeztek

- Kimentünk a férjemmel az utcára, és láttam, hogy két házzal lejjebb György mászkál az utcán. Ekkor hallottunk még egy lövést és bementünk gyorsan a házba a telefonért. Szerintem már mások is telefonáltak, mert néhány percen belül már hallottuk is, hogy szirénázva érkeznek a rendőrök. Láttam, hogy voltak köztük olyanok, akiken golyóálló mellény volt, így még jobban megijedtünk…

Visszament a lakásba, és az ablakból lesett a fegyverrel

A szomszédok a lakásukból figyelték a férfit, aki nagyon zavartan viselkedett.

- Azt láttam, hogy beszalad a lakásba és eloltja az összes lámpát

– vette át a szót egy férfi.

– Láttuk, hogy ott állt az ablakban és leskelődött, fegyverrel a kezében. Olyan volt, mintha részeg lenne, mert nagyon furcsán viselkedett… Furcsa ez az egész. Úgy tudom, korábban katona volt. Rögtön a feleségéért kezdtem el aggódni, hiszen őt nem láttam kijönni a házukból – zárta a férfi, aki szintén fél, ezért ő sem akarta, hogy megmutassuk a fotóját.

Fotó: Ripost-Sulyok László

Lapunk felkereste azt a házat, ahová a lövöldöző a szomszédok szerint berohant. Kollégánknak maga a férfi nyitott ajtót, akit a szomszédok az utcán láttak lövöldözni. A -nak tagadta, hogy ő bármilyen lövést leadott volna, ám a beszélgetés során nagyon zavartan viselkedett.

Rendőrség: több lövés is volt

A Budapesti Rendőrkapitányság közölte: több lövésről kaptak bejelentést, és kollégáik hamar előállították a feltételezett lövöldözőt. Szerencsére senki sem sérült meg.

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás

– írták.

És ezeket olvastad már?