INSIDER

Orbán Viktor: nagy feladat, de nem lehetetlen

Elfogadták a jövő évi költségvetést, a miniszterelnök videón üzent.
  • Szerző: RIPOST

A jövő évi költségvetés célja, hogy minden magyar nyertese legyen Magyarország fejlődésének, és mindenki talpra tudjon állni, akit a járvány nehéz helyzetbe hozott – írta közleményében a Fidesz parlamenti frakciója azok után, hogy elfogadták a 2022-es költségvetést.
Orbán Viktor miniszterelnök a büdzsében előirányzott növekedésről elmondta, nehéz feladat, de nem lehetetlen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fidesz frakciója kiemelte, elképesztő, hogy az ellenzék nem szavazta meg a tervezetet.

„A Gyurcsány vezette baloldal ezzel nemcsak a gazdaság és az élet újraindítására, hanem a családok és a munkahelyteremtés támogatására, az idősek megbecsülésére is nemet mondott. Megdöbbentő, hogy a járvány által leginkább sújtott családok támogatását, a családi adóvisszatérítést is ésszerűtlennek és elvetemültnek nevezik. Gyurcsányék adóemelést, az otthonteremtés leépítését, a rezsicsökkentés eltörlését és a fizetős egészségügy visszaállítását akarják. Válságkezelésük megszorításokra, eladósodásra épül.
A baloldal egyszer már bizonyította, hogy az ő politikájuk tönkreteszi Magyarországot.” – írta a Fidesz.

Az Országgyűlés elfogadta Magyarország jövő évi költségvetését, az újraindítás költségvetését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenetében kedden.


Kiemelte: így 2022-ben is maradéktalanul rendelkezésre állnak a források a gazdaság újraindításához, a munkahelyteremtéshez és a beruházások ösztönzéséhez.
A kormány bővíti a családok támogatását, folytatja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, folytatja az adócsökkentéseket, így bevezeti a 25 év alattiak adómentességét és mérsékli a munkát terhelő adókat is – jegyezte meg.
Ismét olyan költségvetése van az országnak, amellyel minden fontos terület több pénzből gazdálkodhat, mint egy évvel korábban – hívta fel a figyelmet.
A pénzügyminiszter úgy fogalmazott, Magyarország érdeke folytatni azt a politikát, amely nem emeli, hanem folyamatosan csökkenti az adókat.
„A költségvetés fő számait úgy határoztuk meg, hogy egyszerre biztosítsuk az újraindításhoz szükséges forrásokat, valamint gondoskodjunk a hiány és az adósság csökkentéséről is. A jövő évi költségvetés így 5,2 százalékos növekedéssel, 5,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal és 79,3 százalékra csökkenő államadósság szinttel számol – mutatott rá.
A baloldal módosító javaslatairól szólva elmondta, hogy a Jobbik frakció háromszorosan költené el a költségvetés rendkívüli tartalékát, az LMP adóemelésre és új adók bevezetésére tett javaslatot, a Párbeszéd az alapjövedelem bevezetésével 1400 milliárd forintos többletkiadást okozott volna. Hozzáfűzte: az 1148 egymásnak is ellentmondó javaslat együttesen 8800 milliárd forinttal ”borította volna fel„ a költségvetést. A javaslatok adóemeléshez, új adók bevezetéséhez vagy eladósodáshoz vezettek volna – húzta alá és megerősítette, hogy a kormánypártok ezt az irányt nem támogatták.
Magyarország mára nem csak a járványt győzte le, hanem a legjobb úton jár affelé, hogy a járvány hatásait is maga mögött tudhassa – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?