INSIDER

Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe – videó

A migrációs kvótáról tárgyaltak az államfők.
  • Szerző: Ripost

Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Brüsszel. A migrációt Európa határain kívül kell megállítani // Brussels. Migration must be stopped outside the borders of Europe

Közzétette: Orbán Viktor2020. szeptember 24., csütörtök

A Lengyelország brüsszeli uniós nagykövetségén Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő azt mondta, az új bizottsági migrációs javaslatcsomag tónusa jobb, mint a korábbi javaslatok voltak, azonban a bizottsági megközelítés nem változott.

Brüsszel. Sajtótájékoztató // Brussels. Press conference

Közzétette: Orbán Viktor2020. szeptember 24., csütörtök

A javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére – emelte ki a miniszterelnök.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158618468146093

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?