INSIDER

Orbán Viktor fontos bejelentést tett: Fokozatosan újraindítjuk az életet Magyarországon

Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján, egy hosszú kormányülést követően Facebook-videóban számolt be róla, mi várható a jövőben. A fővárosban és környékén maradnak a szigorítások, vidéken védelmi intézkedések lépnek életbe.
  • Szerző: Ripost

„A védekezés első szakasza lezárult” – fogalmazott a miniszterelnök, aki mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a védekezés embertpróbáló munkájában.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

„Úgy látom, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna. Tudják, a legrosszabbra készülünk, de a legjobban reménykedünk!

A miniszterelnök úgy fogalmazott, a vírus elleni védekezés új szakaszba lépett. „Megpróbáljuk, megpróbálhatjuk önökkel közösen újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan, és szigorú menetrend szerint kell eljárnunk. Ez azt jelenti, hogy az idősek, és a legfertőzöttebb területen élő honfitársaink feszes védelmét továbbra is fenn kell tartanunk. Mint önök is tudják, a fertőzések leginkább a fővárosban és a környékbeli településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek majd életbe: az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak, szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A másfél méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása, vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartjuk, és idős honfitársainkat továbbra is tisztelettel arra kérem, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat!”

A többi részletet és szabályt holnap fogják ismertetni. Orbán Viktor a videó végén az édesanyákat is felköszöntötte:

„Péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk, Isten éltesse az édesanyákat. Egyetlen magyar sincs egyedül.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?