Létrehozva: 2020.12.18.

Orbán Viktor elárulta az időpontot: ekkor kezdődhetnek az első oltások

Első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra.

December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az egészségügyi dolgozókat a Dél-pesti Centrumkórházban és a megyei kórházakban oltják majd – közölte. Hozzátette, kérni fogja őket, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat, de rámutatott, hogy „ez egyáltalán nem általános vágy ebben a pillanatban”. Megjegyezte: nem szeretné feladni az oltás önkéntes jellegét, senkit sem szeretnének oltásra kényszeríteni, az egészségügyben dolgozóktól viszont azt szeretné kérni, védjék meg magukat.

A további oltásokról elmondta: a regisztrációnak lesz jelentősége, mert amikor tömegesen elérhetővé válik a vakcina, a regisztráció szerint fognak haladni. Ezért kérte az embereket az előjegyzésre.

Fotó: Facebook

A kormányfő karácsony ünnepéről azt mondta: „idén kis karácsony lesz”, a rokonlátogatásokról most le kell mondani az egészségmegóvás érdekében. Hozzátette, a szenteste szabályozása még nem világos, erről a hétfői kormányülésen készülnek dönteni, de örülne, ha a szakemberek úgy foglalnának állást, hogy azon az egy estén megengedhetők lazább szabályok. Így például az, hogy a 10 fős családi összejövetelekbe a 14 év alatti gyermekek ne számítsanak bele.

Orbán Viktor azt is közölte, szombat délelőtt szeretne bejelentést tenni arról, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság elhárítását célzó gazdaságvédelmi akciótervnek milyen újabb lépéseit vezetik be január 1-jétől kezdődően – írja az MTI.

Az Európai Parlament át szeretné venni az EU irányítását az Európai Tanács felett – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Szólt arról is, hogy bravúrra volt szüksége, hogy elhárítsa azt a sok milliárd eurós kárt, amit Magyarországnak akart okozni Soros György. A kormányfő mindenkit arra kér, érje be idén kiskarácsonnyal.

Úgy hoztuk 0-1-ről a mérkőzést, mint a válogatott Izland ellen. Hónapok óta zajlottak késhegyre menő tárgyalások a németekkel. Magyarország és néhány tagállam véleménye szöges ellentétben állt az EU jövőjéről. Az Európai Parlament szerette volna átvenni az Európai Unió irányítását az állam- és kormányfőktől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában. Ez volt az európai dimenziója a konfliktusnak. Magyar szempontból a probléma gyökere az volt, hogy az EU össze akarta kapcsolni a költségvetést mindenféle bonyolult politikai törekvéssel – tette hozzá. A lengyel bajtársaknak külön köszönetet kell mondani, mert lehet, hogy egyedül is elevickéltünk volna idáig, de egy nagy 40 milliós országgal azért mégiscsak könnyebben ment. A cseh államfő is azt mondta, hogy a közép-európai államoknak együtt kellene képviselniük a magyar-lengyel álláspontot. Hangsúlyozta, ez nem egy, a többi tagállam felett aratott győzelem, hanem egy közös európai siker.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

magyarnemzet.hu

Így jutott el Magyarországra a szalmonellás csirkehús, ami súlyos megbetegedéseket okozott

ripost.hu

3 csillagjegy, akiknek most nagyon kerülniük kell a konfliktusokat

hirtv.hu

Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesiórákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

INSIDER

Kizuhant az iskola emeletéről a gimnazista lány Kolozsváron

INSIDER

Csapadékos, de legalább újra meleg idő várható

INSIDER

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét