INSIDER

Orbán Viktor az Önkéntesség Világnapjára hívta fel a figyelmet

A miniszterelnök az Önkéntesség Világnapja alkalmából osztott meg egy videót a közösségi oldalán.
  • Szerző: Ripost

Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba, hogy december 5-e minden évben az Önkéntesek Nemzetközi Napja legyen. A Nemzeti Önkéntes Stratégia célja az önkéntes tevékenységek népszerűsítése és az önkéntesek elismerése, amely célhoz hazai és uniós forrásokat is biztosít a kormány.

Az önkéntesek társadalmi szerepvállalása komoly közösségépítő erővel bír, hozzájárul a foglalkoztatottság növeléséhez és segíti a munkanélküliek munkaerőpiacra történő visszatérését. Mindezek mellett az önkéntesség önmagában jó és értékes tevékenység, amely mások javát szolgálja, pénzügyi haszonszerzés nélkül.

A kormányfő feleségével, Lévai Anikóval az Ökumenikus Segélyszervezet standját látogatta meg a budapesti Szent István Bazilika előtti téren található karácsonyi vásáron, ahol részt vettek a segélyszervezet adományaihoz járó mézeskalácsok díszítésében.

Az eseményről Orbán Viktor egy videót is megosztott Facebook-oldalán.

Az önkéntesség egyre népszerűbb hazánkban, derült ki az Önkéntesség Magyarországon 2018 című kutatási eredményekből. A teljes felnőtt magyar népességből 3,6 millióan önkénteskedtek már, a pályakezdő fiatalok, illetve az idősebb korosztály pedig átlag fölötti arányban aktív. A megkérdezettek úgy tekintenek az önkéntességre, mint világjobbító tevékenységre, és állítják, hogy az önkéntesek jó példával járnak elől, többségük pedig úgy véli, hogy jó volna, ha életében legalább egyszer mindenki kipróbálná az önkéntességet.

Az önkéntes lehetőségekről a www.onkentes.gov.hu weboldalon tájékozódhatunk.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?