INSIDER

Operatív törzs: ilyen szabályok lesznek a központi írásbeli felvételinél

Pénteken is megtartotta a sajtótájékoztatóját az operatív törzs. A legújabb információkat ismertették.
  • Szerző: Ripost

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a tájékoztatón többek között a vakcináció ütemének haladásáról beszélt: az oltások nagyon jól haladnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

Galgóczi elmondta, hogy a járvány elleni védekezés egy új szakaszba érkezett a vakcinák megérkezésével. Jelenleg a Moderna és a Pfizer a két vakcina, amely rendelkezik a szükséges engedélyekkel. Eddig 130 ezer ember oltására elég vakcina érkezett, és 106 ezren már megkapták a védeőoltást.

Arra kérik az egészségügyi dolgozókat, hogy mindenki regisztráljon, hogy megkaphassák a védőoltást. Szintén fontos a lakosság számára, hogy regisztráljanak az oltásra az erre létrehozott kormányzati oldalon, hiszen ez alapján tudnak majd informálódni a vakcinával kapcsolatos fejleményekről.

Galgóczi Ágnes kérdésre válaszolva elmondta, hogy már zajlik az idős otthonokban a dolgozók és a lakók oltása, hétvégén már a Moderna-vakcinával is oltani fognak a Pfizer-vakcina mellett.

Arról is beszélt, hogy milyen járványügyi szabályok vonatkoznak a központi írásbeli felvételikre, amelyek majd hamarosan jönnek:

  • Maszkszabály lesz
  • A kísérő szülők nem léphetnek be az iskola területére
  • A távolságtartás is szabály lesz
  • Nem lesz tömeg

És ezeket olvastad már?