Létrehozva: 2019.12.12.

Öngyilkosságnak hitték, de gyilkosság áldozata lehet a debreceni lány

Ami biztos: 2014-ben a 22 éves Balogh Saroltát felakasztva találták meg Debrecenben egy üres faházban. A rendőrség akkor kizárta az idegenkezűséget, de most a lány édesanyja a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordult. Sikerült annyi bizonyítékot összegyűjteni, hogy feljelentésük nyomán a rendőrség leporolja az aktát és gyilkosság alapos gyanújával nyomozást indítson.

A debreceni Tóth Mária mindent megtesz azért, hogy kiderüljön, hogyan halt meg öt évvel ezelőtt a 22 éves lánya. Ő úgy véli, Saroltát brutálisan meggyilkolták.

- Tiltottam attól a fiútól, akivel járt, mert féltettem tőle

– idézi fel a történteket az asszony.

– Saci azonban ragaszkodott hozzá, és közölte, hogy a hétvégét nála tölti Debrecenben. Úgy volt, hogy szombaton hazajön, de nem érkezett meg, így a testvére felhívta. Saci azt mondta neki, hogy ott marad még pár napot. Mit tehettünk volna? Hiszen felnőtt nő volt. Hétfőn 11 óra körül Saci telefonált egy barátunknak, hogy menjen érte és hozza haza. Ő érte is ment, de nem találkozott a lányommal, egy idegen férfi elküldte azzal, hogy Sacinak már nincs rá szüksége. Nem sokkal később a lányom barátja felhívott és azt mondta, balesete volt, nekiment egy fának. Kérdeztem, hogy Saci vele van-e, de azt mondta, hogy nincs, mert összevesztek. Furcsának találtam ezt, nem értettem, miért hív fel.

Máriát délután két óra körül újra felhívta a lány barátja azzal, hogy Saci meghalt. Ott, ahol a lány barátja lakott, a családi ház mellett volt egy másik telek és azon egy faház, a két épület között drótkerítés.

- A fiú azt mondta, hogy ebben a kisházban talált rá Sacira felakasztva, levágta a kötélről és átvitte a saját házukba. Odarohantam, de a fiú már nem volt ott. Állítólag pszichiátriára vitték, mert sokkot kapott. Nem akkor kellett volna sokkot kapnia, amikor megtalálta a lányt? Még volt ideje levágni és áthozni egy drótkerítésen? Egyáltalán, mit keresett a lányom egy használaton kívüli házban?

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, az anya úgy emlékszik, még a nyomokat sem rögzítették. Őt mindenesetre nem hallgatták ki.

- Később kiderült, hogy a lányom, mielőtt meghalt, telefonált Németországba egy régi barátjának. Ő azt mondta, Saci idegesen hívta fel azzal, „küldjön neki pénzt vagy ezek az emberek megölik!”

Tóth Mária felkereste a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet, hogy segítsenek neki kideríteni, mi történt a lányával. Összeszedték az összes gyanús körülményt és a nyomozás újraindítását kérték, így öt év után emberölés alapos gyanújával indult eljárás Balogh Sarolta halálának ügyében.

Védekezett a halála előtt

A Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke, Vidák Aladár és az ügyvédek mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön az igazság.

- Amikor az édesanya megkeresett bennünket azzal, hogy biztos benne, hogy a lányát megölték, átnéztük a rendelkezésre álló iratokat és furcsa dolgokat találtunk – kezdte a Ripost-nak Vidák Aladár. – A boncolási jegyzőkönyvben több olyan pont is van, amin a szakértők és a hatóság átsiklott. A lányon több külsérelmi nyomot is találtak, többek között horzsolásokat. Most, hogy a szakértők újra vizsgálódni kezdtek, meg is állapították azt, amire gyanakodtunk: a lány karján szorítási nyomok, karcolások vannak, ami azt jelenti, hogy a halála előtt védekezett. Egyre bizonyosabb, hogy nem önakasztás, hanem akasztás történt.

Kiderült, az édesanyát később meg is fenyegették: ha érdekelnek a részletek, akkor keresd a csütörtöki Ripost napilapot az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

hirtv.hu

Itt vannak a bizonyítékai annak, hogy milyen agresszívek az illegális migránsok + képgaléria

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést