INSIDER

„Szerettem volna ordítani” – saját apja találta meg a 13 éves Pisti holttestét

A fiú a Lónyai-csatornába vetette magát. Öngyilkos lett.
  • Szerző: Ripost

Egyelőre nincs pontos magyarázat arra, hogy a 13 éves gávavencsellői fiú miért választotta a halált. Kedd délután az iskolából nem ment haza, hanem a településen átfolyó, a Tiszába ömlő Lónyai-főcsatorna hídjára sietett. Ott levette a cipőjét, majd a vízbe vetette magát.

„Napokig élt bennünk a remény, hogy életben van. Kaptunk egy olyan információt, hogy esetleg elment Miskolcra, de ott nem találtuk” – mondta a Borsnak id. Jónás István, Pisti édesapja.

A nyomokból a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermeket a vízben kell keresni. Értesítették a búvárokat, akik egy szakaszon át is vizsgálták a csatornamedret, de munkájuk nem vezetett eredményre.

Fotó: Bors

„Sok barát és rokon segített Pisti keresésében. Sejtettem, hogy baj van, hiszen egy apa megérzi az ilyesmit. Napokon keresztül mással sem foglalkoztunk. Még akkor sem, amikor esett az eső. Minden reggel kölcsönkértünk egy csónakot. Nem bírtam leállni a kereséssel. A testvéremmel, Tamással lementünk a vízre, kimozgattuk a gallyakat. Amikor nem találtuk, még jó is lett a kedvünk, mert azt hittük, még van remény. Ha már az első alkalommal 10 méterrel tovább megyünk, megtaláljuk a fiamat – csuklott el a családapa hangja.

A vállalkozóként dolgozó férfi pénteken is megszervezte a keresést a rokonok segítségével.

„Egy ponton azt mondtam Tamásnak, hogy én inkább a parton megyek tovább, de ők folytassák az evezést. Néhány perccel később a testvérem felkiáltott: itt van. Odasiettem, és láttam, hogy csakugyan ő lebeg a vízben. Megismertem a nyakláncát, de persze az ékszer nélkül is azonnal beazonosítottam volna. Belém hasított a fájdalom, és bár szerettem volna ordítani, de ahhoz sem volt erőm” – emlékezett vissza István a drámai pillanatokra.

„Nem akartam hozzáérni a fiamhoz, nehogy megsértsem. A szeretteim persze kivették a vízből. Már Pisti kilencéves kishúga, Cinti is tudja, mi történt a bátyjával. Senkinek nem kívánjuk ezt a fájdalmat!”

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?