INSIDER

Így oltanak országszerte – Fotók!

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már „nagyon komoly átoltottságot jelent”.
  • Szerző: Ripost

Oltanak országszerte: hétvégén is folyamatosan zajlik az oltópontokon az oltás, estére elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon.

oltanak országszerte

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója átadja az oltást igazoló papírt egy páciensnek Fotó: MTI/Máthé Zoltán

György István szerdán elmondta, hogy folytatódik a regisztrált idősek oltása. A háziorvosok a hét közepén újabb 250 ezer adag kínai vakcinát kapnak, amellyel praxisonként átlagosan 45-50 embert tudnak beoltani.

oltanak országszerte

Egy idõs férfit oltanak a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájának elsõ adagjával a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Fotó: MTI/Rosta Tibor

Emellett 30 800 Moderna-vakcinát is eljuttatnak a háziorvosokhoz, további 10 ezer Moderna-adag azokba az idősotthonokba kerül, ahova azt koronavírus-fertőzés, vagy más ok miatt nem tudták bevinni.

oltanak országszerte

Szűcs Melinda orvos átadja az oltást igazoló lapot egy idős nõnek a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Fotó: MTI/Rosta Tibor

„Járványügyi szakemberek álláspontja szerint már az első oltás is jelentősen növeli a védettséget, csökkenti a betegség súlyos lefolyásának, vagy a halálnak a kockázatát” – mondta el György István.

oltanak országszerte

Oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcináját Somogyi Nóra ápoló a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Fotó: MTI/Rosta Tibor

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az oltási program rendben, ütemezetten és hétvégén is zajlik.

oltanak országszerte

Somogyi Nóra ápoló beolt egy idős férfit a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájának első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?