INSIDER

Óbudai kigyulladt autók: „Akkora durranás volt, hogy kiugrottam az ágyból!”

Hatalmas durranásra ébredtek az óbudai Miklós utcában élők szerda hajnalban. A házuk előtt álló szelektív hulladékgyűjtőket felgyújtotta egy részeg hajléktalan, a tűz pedig két ott parkoló autóra is átterjedt.
  • Szerző: Ripost

Rémisztő perceket éltek át az óbudai Miklós utca 11-es szám alatti panelház lakói. A többség egy hatalmas durranásra ébredt, miután egy vélhetően részeg hajléktalan felgyújtotta a házuk előtt álló két szelektív hulladékgyűjtőt, a tűz pedig két, ott parkoló autóra is átterjedt. Az óbudai kigyulladt autók még szerda délelőtt is ott álltak, tulajdonosaikat egyelőre nem találják a rendőrök.

Óbudai kigyulladt autók

A szelektív hulladékgyűjtőről terjedtek át a lángok (Fotó: Keller Mátyás/Ripos)

A hatalmas tűz a panelházat is összekormozta, a tízemeletes ház a hatodik emeletig fekete lett. A kiérkező tűzoltók elkezdték végigjárni a házat, hogy ellenőrizzék, melyik lakásokba szivárgott be kintről a füst. Eközben azonban a lépcsőházba is beáramlott kintről a füst, ami a felsőbb emeletek felé gomolygott, ahonnan a lakásokból a folyosóra terelték ki az embereket.

Óbudai kigyulladt autók

A hatodik emeletig kormos lett a panelház (Fotó: Keller Mátyás/Ripost)

„Akkora durranás volt, hogy kiugrottam az ágyból”

Egy férfi munkatársunknak azt mondta, akkora durranás volt, hogy kiugrott az ágyból. Többen ugyanerre ébredtek hajnalban. Nem így a legérintettebb lakás tulajdonosa...

Valiskó bácsi már csak a tűzoltók kopogtatására ébredt fel. Folyosóját egy kulccsal nyitható vasráccsal zárta le már 30 évvel ezelőtt, a tűzoltók ezen az ajtón nem tudtak átjutni, amíg Valiskó bácsi be nem engedte őket.

Óbudai kigyulladt autók

Sokkoló a látvány (Fotó: Keller Mátyás/Ripost)

„Kérték, hogy nyissam ki a lakásom ajtaját. Látták, hogy oda nem ment be a füst, akkor arra kértek, hogy zárjam be az ajtót és mindenképpen maradjak benn. Én a durranásból semmit sem hallottam, sikerült átaludnom az egészet, én a tűzoltók kopogására ébredtem” – idézi fel a bácsi, akihez nagy csoda, hogy nem ment be a füst. „Nem lehetett kilátni az ablakon, akkor füst volt!” – mondja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?