INSIDER

Ezért nem kap oltást a rendelőben a 90 éves gyömrői néni

Csalódottan mesélte lapunknak a gyömrői Bagóczky Sándorné, hogy 90 évesen a helyi rendelő helyett egy budapesti kórházba kellene mennie beoltatni magát. A hírnek nem örült és inkább le is mondana már az oltásról emiatt. Lapunk utána járt, mi lehet a megoldás számára.
  • Szerző: Ripost

Bagóczky Sándornét néhány napja egy budapesti kórházból hívták és arra kérték, menjen be az oltásra. Ő viszont nem tud már egyedül beutazni és nem volt senki, aki el tudta volna vinni. „Felajánlották, hogy küldenek értem egy mentőt, de nem szeretnék órákat várakozni a kórházban sem” – panaszkodott Ilona néni, aki tudni szeretné, most akkor kaphat-e egyáltalán oltást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hiába kapott időpontot egy budapesti kórházban az oltásra Bagóczky Sándorné, nem tud elmenni (Olvasói fotó)

Lapunk megkérdezte Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét, mi lesz azokkal az idősekkel, akik Ilona nénihez hasonlóan nem szeretnének az otthonuktól távolabb utazni az oltásért. Valóban le kell mondaniuk az oltásról?

„Szó sincs erről! Háziorvosaink egyeztetni fognak az oltás körülményeiről azokkal, akik jelentkeztek az oltásra és lehetőség szerint figyelembe veszik az egyéni körülményeket és igényeket” – tájékoztatta a -ot Gyenes Levente.

„Akiket a kórház oltásra hívott, annak nagy valószínűséggel az egészségügyi állapotában valami olyasmi szerepel, ami indokolja, hogy az oltási sorrendben előrébb kerüljenek. Ezért eshetett meg, hogy Ilona nénit már felhívták” – mondja a polgármester, aki hozzáteszi, hogy a városban mind az öt orvosi rendelőjük megfelel az oltási pontok kritériumainak. „Az intézmények rendelkeznek kellő infrastruktúrával, biztosított a személyzet, a vakcinák tárolására is van mód, a helyiségek száma és mérete is alkalmassá teszi a rendelőinket arra, hogy fogadni tudják az oltásra jelentkezőket. Azonban még nem tartunk ott, hogy orvosaink megkezdjék egy megnövekedett létszám beoltását. Amint megkapják azt a listát, amiből kiderül, hogy kik következnek az oltási sorban, felveszik velük a kapcsolatot és megszervezik az oltásukat a helyi rendelőink egyikében” – nyugtat meg mindenkit a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?