INSIDER

„Nagyon nehéz ezt kibírni” – két hónapja keresi lánya Szilágyi Piroskát

Szilvia azt mondja, a várakozás a legrosszabb. Két hónap után is reméli, hogy édesanyja épségben hazatér, de egyelőre semmi sem vezetett nyomára.
  • Szerző: Ripost

Nem adja fel édesanyja keresését Tomacsek Szilvia. Anyukája, Szilágyi Piroska január 24-én nyomtalanul eltűnt, másik lányának Esztergom-Kertvárosban álló házából. Mint arról korábban már beszámoltunk, elképzelhető, hogy Piroska menekül éppen.

Szilágyi Piroska

Családja elkeseredetten keresi Piroskát (Fotó: police.hu)

Az édesanya korábban Tatabányán élt, ahol összetűzésbe keveredett lakótársaival. A hatóság később gyámság alá helyezési eljárást indított az asszonnyal szemben, nem kizárt, hogy ez elől bujkák Piroska. Más kérdés, hogy Piroska félelme teljesen alaptalan, amennyiben ugyanis szükséges, a lányai elvállalják a gyámságot, ez pedig semmilyen negatív hatással nem lenne rá nézve.

Lánya, Szilvia úgy sejti, édesanyjának lehet olyan internetes ismerőse, aki esetleg bújtatja, elszállásolja. Lányai azonban aggódva várják őt haza, és próbálnak mindent megtenni, hogy az asszony előkerüljön. Korábban keresték már kutyákkal, drónokkal, ám Szilvia most látókhoz is fordult. „Sok látóval beszéltem, mind mást mond sajnos, így sem akadtam a nyomára! Igazából a várakozás a legrosszabb” – mondja a nő. „Nagyon nehéz kibírni” – mondja aggódva.

Szilágyi Piroska vékony testalkatú, 160 centiméter magas, őszes rövid hajú, súlya körülbelül 60 kilogramm, szemüveget visel. Eltűnésekor fekete széldzsekit, fekete színű csizmát viselt. Iratait elvitte, a telefonját is magánál tartja, de kikapcsolta.

 

Aki a nő tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, bejelentést tehet a 06/34-517-777-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok bármelyikén.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?