INSIDER

„Adj életjelet, Anyu!” – üzente lánya az eltűnt Piroskának

Szilvia édesanyja még január közepén tűnt el, azóta semmilyen keresés nem vezetett eredményre. Lánya úgy érzi, édesanyja meghúzza valakinél magát. Most arra kéri, legalább életjelet adjon magáról.
  • Szerző: Ripost

Már korábban is írtunk róla, hogy Tomacsek Szilvia január 24-e óta aggódva keresi édesanyját. Szilágyi Piroska másik lányánál, Szilvia testvérénél élt Esztergom-Kertvárosban, onnan távozott ismeretlen helyre. „Keresték már kutyákkal, drónnal, de azon túl, hogy a kertvárosi buszmegállónál nagyon aktívak voltak a keresőkutyák, semmilyen nyomra nem bukkantunk” – mondja Szilvia. Ebből talán az következik, hogy a hetekkel ezelőtt eltűnt Piroska buszra szállhatott vagy kocsiba ült.

Az eltűnt Piroska keresése

Rengetegen keresték már az édesanyát

Összeveszett korábbi szomszédaival

Azt meséli, édesanyja nem olyan rég költözött testvéréhez, előtte Tatabányán élt egy társasházban. „Az az igazság, hogy ott összetűzésbe keveredett a lakótársasággal. Azt hitte, a lakók ők mérgezik, és erről bejelentést is tett. Nagyon sok egység szállt ki akkor, tűzoltók, katasztrófavédők” – mondja Szilvia. A rendőrségi keresésben az áll, hogy „a 63 éves Szilágyi Piroska pszichésen zavart, orvosi kezelés alatt áll és téveszméi vannak, ráadásul az öngyilkossági hajlam sem kizárható nála”. Lánya azt mondja, ez igaz is meg nem is. „Édesanyám ennél sokkal jobban van, nagyon okos nő és szellemileg is teljesen rendben van. Már régóta nem szedett gyógyszert, de az orvosával folyamatosan konzultált” – mondja a nő, hozzátéve, hogy nem gondolja, hogy édesanyja öngyilkosságot követett volna el.

"Adj életjelet Anyu!" – ezt üzente lánya az eltűnt Piroskának

„Adj életjelet Anyu!” – ezt üzente lánya az eltűnt Piroskának

Sok internetes barátra tett szert korábban

„Édesanyám 15 éve netezik, bárki olyan ismerőse lehet, akit mi nem ismerünk, és aki őt bújtathatja. A laptopját a jelszavaival itthon hagyta, és mi be is léptünk, de ott nem találtunk semmi erre utaló nyomot. A telefonját egyáltalán nem kapcsolja vissza, és bár azóta kapott már nyugdíjat is, azt sem vette fel” – sorolja a nő. „Szerintem Édesanyám egy olyan valakinél van, aki talán nem is tud róla, hogy keresik anyut. Én most azt szeretném üzenni Anyunak, hogy legalább életjelet adjon magáról!” – mondja Szilvia, majd bevallja: a hatóságok a tatabányai ügy miatt eljárást indítottak édesanyja ellen, akit gyámság alá akarnak helyezni. „Nekünk nem merte ezt elmondani, egy barátnőjétől tudtuk meg. De akár én, akár a testvérem elvállalja ezt, és Anyu számára semmi változás nem lenne ettől. Ha emiatt nem akar hazajönni, azt ne tegye!”

És ezeket olvastad már?