INSIDER

Menczer: a magyar átoltottság a duplája az uniós átlagnak

Az államtitkár a közmédiában beszélt a vakcinákról.
  • Szerző: rp

A magyar átoltottság és az oltási sebesség a duplája az uniós átlagnak – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Menczer Tamás elmondta, ha a kormány nem vásárolt volna orosz és a kínai vakcinát, akkor most az uniós átlag körül lenne Magyarországon is az átoltottság.
Hozzátette, a kormány hétmillió adag orosz és kínai vakcinát kötött le, azokból mostanáig 2 millió 320 ezer dózis érkezett meg.
Ez azt jelenti, hogy ezekből a teljes mennyiség 3,5 millió ember életét védheti majd meg – hívta fel a figyelmet.

Menczer Tamás

Kérdésre elmondta azt is, mind a kínai, mind pedig az orosz vakcinagyártó időben szállítja a védőoltásokat és a kormány arra számít, hogy ez így lesz a jövőben is.
Egy másik kérdésre kijelentette, mostanra nyilvánvalónak tartja, hogy nemcsak a vírustól, de a magyar baloldaltól is meg kell védeni az embereket. „Én nem vagyok nagy véleménnyel a magyar baloldalról, de azt nem gondoltam volna – őszintén szólva -, hogy olyan aljasságra képesek, mint amit most már hónapok óta tesznek: magyar emberek életét kockáztatják, és a magyar életekkel szórakoznak” – fogalmazott Menczer Tamás.
Tény – mondta -, hogy az elmúlt napokban hetven olyan cikk jelent meg a baloldali sajtóban, amelyek a kínai vakcinát támadják. Ehhez képest a Sinopharm-vakcinát már több mint 120 millió ember kapta meg világszerte – mutatott rá.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?