INSIDER

10 métert zuhant Benji a budai várban, azonnal meg kellett műteni

Életveszélyes állapotban került kórházba a 10 méteres esést követően.
  • Szerző: Ripost

Ismét súlyos baleset történt a rettegett budavári kutyasétáltatóban. A kora délutáni órákban egy foxi-agár, Benji ugrotta át az Anjou bástyánál található alacsony várfalat és zuhant le a 10 méteres mélységbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol

„Olyan volt, mintha valaki egy labdát dobott volna és azután ugrana. Pedig nem volt ott senki„ – számolt be róla a mentett kutyus gazdája, Nóri a Budavári kutyás balesetek Facebook-csoport tagjainak.

A gazdi lifttel sietett le a sérült ebhez, amit kritikus állapotban szállítottak taxival a Budai Kisállatklinikára. A röntgen után kiderült, Benji belső vérzést szenvedett és ki kellett operálni a lépét. A foxi-agár szerencsére törést nem szenvedett és úgy tudjuk, azóta jobban van és otthon lábadozik.

Fotó: Metropol

Nem az első eset

Nem ez az első baleset, ami a várfalnál történt, sőt évek óta visszatérő problémát okoz az életveszélyes sétáltató. Több helyi csoportban fejezték már ki aggodalmukat a gazdik a helyzet miatt, ugyanis nem merik póráz nélkül elengedni a kedvenceiket, nehogy lezuhanjanak a várfalról. Jó hír, hogy nemrégiben figyelmeztető táblákat tettek ki a kutyásoknak, más kérdés, hogy sajnos ezek sincsenek jól látható helyen. Ezt a posztjában Nóri is megerősítette, aki szintén nem vette észre a figyelmeztetést. A csoport tagjai megoldást szeretnének, és remélik, hogy ehhez nem lesz szükség egy újabb súlyos vagy végzetes balesetre – írja a Metropol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?