INSIDER

Megszólalt az eltűnt doktornő, szakember kezeli a történtek után

A sztárok doktornője kimerült mentálisan, eltűnése pedig hatalmas pánikot okozott nemrégiben.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas pánik tört ki, amikor múlt héten eltűnt egy belvárosi kórház toxikológiai osztályáról dr. Pető Erika, aki betegként került az intézménybe. A rendőrség, a család és a celebek is összefogtak a terapeutáért, aki végül másfél nap után előkerült. Toxikológiai részleg lévén azonban eltűnése nyomán sokan öngyilkosságra gyanakodtak, de Erika elmondta a Borsnak az igazságot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A zárójelentésemben is ott áll, eszem ágában sem volt az öngyilkosság. Egyszerűen túl sok volt a stressz, túl nagy volt a nyomás, és idegösszeomlást kaptam” – mondta a sztárok kedvenc terapeutája, akinek a keresésénél többek közt Kállay-Saunders András is felszólalt. Az énekes ugyanis jól ismeri és jó viszonyt ápol Erikával, akinek mozgásterápiás központjába jár, és évek óta a páciense.

„András egy kifejezetten érzékeny művész, aki talán a legjobban ráérzett a problémámra, hogy csak egy kis csendet akartam magam körül” – mondta Erika, aki mint kiderült, ahogy bekerült a kórházba: kulcs, telefon nélkül, úgy is indult haza az intézményből, ez okozta a pánikot. Házába ugyanis nem jutott be, csak a kertjébe, ahol egy újabb álomkór jött rá. Este egy barátjánál húzta meg magát, és másnap szembesült a sajtóból a pánikról.

„A barátaim extra gyorsan reagáltak, és bevallom, nagyon-nagyon jólesik ez az összefogás, aggódás. Az életemet tettem fel arra, hogy másoknak segítsek, de én is emberből vagyok, aki nem foglalkozott az intő jelekkel. Ezek után az első dolgom mentálisan rendbe hozni magam, szakemberhez fordultam, hogy feltárjuk, pontosan mi is történt velem, hogy utána a tapasztalataimmal még jobban segíthessek a pácienseknek” – mondta.

Erika egyébként nem fél attól, hogy a történtek rossz fényt vetnének rá.

És ezeket olvastad már?