Létrehozva: 2020.04.14.

Megszólalt a Ripostnak a koronavírus 22. magyar áldozatának fia

Észrevétlenül lopódzott be az életükbe a koronavírus, és kezdetben nem is tipikus tüneteket mutatott Tóth Miklós édesapja, József. Mégis ő lett a magyar járvány huszonkettedik áldozata. A 89 éves férfi kitűnő állapotban volt, egyik napról a másikra vitte el a kór. Egyedül a fiával érintkezett, akinek viszont a mai napig nincsenek a betegségre utaló tünetei.

Először a Ripost-nak sikerült interjút készítenie olyan magyar emberrel, aki a koronavírus miatt veszítette el szerettét. Tóth Miklós szomorú hangon vette fel a telefont. Személyesen nem találkozhattunk vele, mivel jelenleg még karanténban van, hiszen szoros kontaktusban volt egy koronavírusos emberrel, az édesapjával. Tóth József volt a huszonkettedik magyar, akinek a járvány elvette az életét. A hivatalos adatok szerint poszt tbc-je, mellhártya-összenövése, és prosztata- betegsége volt.

„Ketten éltünk a lakásban, ő az egyik szobában, én a másikban. Jó karban volt a papa, még az év elején is eljárt naponta egy órát sétálni. Szellemileg is rendben volt, jókat beszélgettünk” – emlékszik Tóth Miklós.

Tóth Miklós (Fotó: Ripost)

„Én a vendéglátásban dolgozom, kora reggel megyek és este későn jövök, nem minden nap találkoztunk. De amikor március végén volt egy szabadnapom, feltűnt, hogy apám elcsendesedett. Mintha kiment volna belőle az élet! Nem akart se enni, se inni, pedig azelőtt jó étvágya volt, és hirtelen igen gyenge lett. Hoztam neki somlói galuskát, mert az a kedvence, de azt sem tudta legyűrni. Nem akart orvost hívni: azt mondta, akkor beviszik a László kórházba, és nem kerül ki élve onnan. Szegénykém, megérezte, mi vár rá! Én meg csak ültem mellette tehetetlenül, simogattam, hátha ettől jobban lesz” – csuklott el a férfi hangja.

Végül Miklós kétségbeesésében elhívta magukhoz egy egészségügyben dolgozó barátját, ő pedig, amint meglátta József bácsit, már tudta, hogy nagy a baj. Mivel addigra már láza is volt a betegnek, mentőt hívtak, aki az Uzsoki kórházba szállította.

„Akkor láttam apámat utoljára. Másnap telefonáltak, hogy elvégezték rajta a koronavírustesztet, és pozitív lett. Öt napig volt az intenzív osztályon, utána pedig meghalt, április 1-jén. Elbúcsúzni sem tudtam tőle...” – csuklott el Miklós hangja.

Tóth József (Fotó: Ripost)

„Egy nappal apám halála előtt felhívtak telefonon. Kérdezték, hogy érzem magam, vannak e tüneteim. Mondták, hogy nekem is küldenek határozatot, hogy itthon kell legyek hatósági karanténban, mert szoros kontaktusban voltam vele. A levelesládában meg is találtam a nagy fehér borítékot, benne a piros matricát. Tesztelni azonban nem jöttek. Pedig valószínűleg a betegséget én hoztam neki haza, mert egyedül velem találkozott. Nekem viszont nem voltak, és most sincsenek tüneteim, pedig nem vagyok egy mai darab, 61 éves vagyok már, és a hatósági karantén 1-2 napon belül lejár. Nem tudom, utána mi lesz, hiszen az állásom már elveszítettem.”

Miklós mellett karanténba került az egészségügyis ismerőse, annak barátnője, valamint a férfi nagyobbik fia is, aki meglátogatta a betegség alatt a papát. József temetése a Kozma utcai temetőben lesz – egészen szűk körben.

 

A krónikus betegek halnak bele Bár a koronavírus nem csak időseket fertőz meg, a halálos áldozatokat Magyarországon is főleg a több krónikus betegségtől szenvedő, idősebb emberek közül szedi. Az elhunytak között sokan szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi betegségben szenvedtek, de gyakori a daganatok előfordulása is. Ezért kiemelten vigyáznunk kell az idősekre és a krónikus betegekre!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

life.hu

Ilyen egy felszállás a pilótafülkéből nézve - elképesztő képsorok

vg.hu

Felrobbant a kriptopiac a bitcoin felezését követően, Musk kedvence lett az igazán nagy nyertes

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

magyarnemzet.hu

Hózápor a Mátrában, a Bükkben mínusz 13 fokot mértek + fotók

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV munkatársai is

INSIDER

Hihetetlen trükkel szöknek át a kárpátaljai férfiak Magyarországra - így úszta meg a háborút öt férfi

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot