INSIDER

Megszavazták: szeptembertől jön a 700-800 forintos parkolási-díj Erzsébetvárosban!

Bár még a városüzemeltetési bizottság sem javasolta, Niedermüller Péter DK-s polgármester áttolta csütörtökön a 7. kerületi testületen a parkolási díjak megemelését, valamint az időzóna kitolását. Bizonyos zónákban reggel 8 órától egészen éjjel 23 óráig fizetni kell majd a parkolásért, az óránkénti díjat pedig, ha a főváros is rábólint, 700-800 forintra fogják emelni.
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely főpolgármester gyakorlatilag hadat üzent az autósoknak: a sok helyen kihasználatlan és baleset-veszélyes kerékpársávok és betontömbök után a szerdai fővárosi közgyűlésen megszavazták az idősávok szerint emelkedő parkolódíjakat, és ezzel megágyaztak annak, hogy a díjak az egekig emelkedhessenek. Négy kerületben rögtön meg is szavazták a díjemelést: egyes zónákat átsoroltak magasabb díjtételű zónába, és újabb zónákat is fizetőssé tettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Gyurcsány emberei emelik a tétet: jöhet a 7-800 forint!

Alig egy napra rá Erzsébetvárosban már a 700-800 forintos parkolódíjakról szavaztak! Gyurcsány Ferenc jó barátja, a DK-s polgármester Niedermüller Péter talált egy ősrégi, 1988-as jogszabályt, amelyre hivatkozva ezentúl nem a BKV jegyárakhoz igazítanák a parkolási díjat – egyébként országszerte ezt veszik alapul, szinte minden településen – hanem a 95-ös benzin mindenkori, literenkénti középárfolyamához – annak pedig a kétszeresét is lehet számolni!

A benzin literje jelenleg 360 forintba kerül, ennek kétszerese pedig 720 forint – ha már most bevezetnék, ennyit kellene fizetni a parkolásért!

Mindezt – valamint a fizetős parkolás időzónájának kitolását éjjel 23 óráig – pedig csütörtökön meg is szavazta az ellenzéki többségű testület, csak a Fidesz képviselői és egy független képviselő nem.

Niedermüller Péter (MTI Fotó: Soós Lajos)

Akár 15 ezerbe is kerülhet egy nap parkolás

„Mi ezt nem támogattuk, mert nem lett végiggondolva. Az időzóna kitolásával 15 órán át fizetni kell a kerületben a parkolásért, ami a megemelt díjakkal számolva akár 12-15 ezer forint is lehet, ez irreálisan magas itt Magyarországon” – fűzte hozzá a döntéshez Veres Zoltán, Erzsébetváros fideszes önkormányzati képviselője. „De ha valaki csak pár órára érkezik – akár szolgáltatást igénybe venni, akár dolgozni – azoknak is több ezer forintjába kerülne. Vállalkozásokat lehetetleníthet el ez a döntés” – emelte ki a képviselő.

Most Karácsony Gergelyéknél pattog a labda...

A határozat a Fővárosi Közgyűlés elé kerül jóváhagyásra, ott várhatóan augusztusban döntenek róla. A kormány július 1-ig rendelte el az ingyenes parkolást a járványhelyzet miatt. Karácsonyék megszavazták, hogy augusztus 1-től már emelkednek is a parkolási díjak – ha pedig Niedermüllerék javaslatára is rábólintanak, szeptembertől már be is vezethetik a 700-800 forintos díjakat.

És ezeket olvastad már?