INSIDER

Anyáznak a pesti autósok: drágulnak a díjak, és este 11-ig fizetni kell a parkolásért?

Jöhet a 800 forintos parkolás, amit Gyurcsány embere, Niedermüller Péter 7. kerületi polgármester belengetett! Egy nappal a fővárosi díjemelés után Niedermüller kerülete megtárgyalta, hogy felemelik a díjakat, kiterjesztik este 11 óráig a fizetős időszakot, és további díjemelésre kérik a fővárost!
  • Szerző: Ripost

Saját Facebook-oldalán is szidják Karácsony Gergely főpolgármestert a pesti autósok, miután megemelték a parkolási díjakat a szerdai közgyűlésen. De ez nem elég, a kerületekben jön a folytatás! Úgy tűnik, valóra válik Niedermüller Péter álma! A 7. kerületi polgármester nemrég arról beszélt, hogy az óránkénti parkolási díjak maximális összege a BKV-jegyárak 2-2,5-szerese legyen, azaz kb. 700-800 forint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Efelé meg is tette tegnap az első lépést: javaslata szerint a saját kerületében felemeli a díjakat úgy, hogy a Károly körút–Király utca– Erzsébet körút–Rákóczi út által határolt terület átkerül a legdrágább sávba (525 forint, a BKV-jegy árának másfélszerese). Emellett ugyanezen a területen 23 óráig kiterjesztik a díjfizetést.

De ez még nem elég: javasolják Karácsony Gergelyéknek, vagyis a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy általánosan emeljenek díjat úgy, hogy felülvizsgálják a szorzószámokat, és a maximális díj ne a jelenlegi másfélszeres szorzó (525 forint) legyen! Mindezek szerepeltek a képviselő-testület csütörtöki napirendjén.

Fotó: MTI

Ha Karácsony Gergelyék megfogadják Gyurcsány embereinek tanácsát, akkor tényleg jöhet a 7-800 forintos parkolás Budapesten!

Mint a is megírta, a Fővárosi Önkormányzat megszavazta szerdán, hogy négy kerületben dráguljon a parkolás. A II., XII., XIII., és a XIV. kerület egyes zónáiban eggyel drágábbra ugranak a díjtételek.

Zuglóban, a XII. és a XIII. kerületekben pedig bővül a fizetős zóna. Ráadásul megnyitották a kaput a korlátlan díjemelés előtt is:

„Olyan progresszív várakozási díjat szükséges bevezetni, ami a 15 perces díjmentes várakozás bevezetése mellett a hosszabb távú várakozás díját idősávok szerint érdemben növeli” - így szól a Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztés.

Anyáznak is az autósok rendesen Karácsony Gergely saját Facebook-oldalán...

A főváros augusztus 1-től emeli a díjakat – egy hónappal azután, hogy megszűnik a kormány által, a járvány miatt elrendelt ingyenes parkolás.

A kormány ellenzi a parkolási díjak emelését

A kormány nem ért egyet a parkolási díj budapesti emelésével – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, majd hozzátette: már a jelenlegi parkolási árak is a tűréshatáron felül vannak, így ő semmilyen díjemelést nem támogat.

És ezeket olvastad már?