INSIDER

Megrázó, ilyen állapotban került kórházba a meggyilkolt Csenge édesanyja

Az asszony képtelen megbirkózni lánya elvesztésével és csak az tartja benne a lelket, hogy a gyilkost elítélik.
  • Szerző: Ripost

Újra a pszichiátrián kezelik a brutálisan megölt K. Csenge édesanyját, mert a gyászoló nő képtelen megmaradni abban a házban, ahol lányával együtt élt. Róza gyermeke elvesztése után ideg-összeroppanást kapott, két év kezelés után, a nyáron gyógyítói azonban úgy gondolták: már elég erős ahhoz, hogy orvosi segítség nélkül is tudja élni az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

„Róza tényleg mindent megpróbált, hogy visszarázódjon a mindennapokba, de sajnos nem sikerült neki” – mondta a Blikknek Csenge családjának jogi képviselője. „Mindenről az imádott lánya jutott eszébe, csak ült naphosszat az ablaknál, és várta, hogy Csenge betoppanjon a házba. Minden pillanatban csak a lánya jár az eszében, és hogy miért történt velük ez a tragédia. Az egyetlen dolog, ami erőt ad Rózának, hogy lássa, amikor elítélik gyermeke gyilkosát. Már most elhatározta, hogy akármilyen rosszul is van, eljön a kórházból, és ott lesz az ítélethirdetéskor. Nagyon bízunk benne, hogy a vádlott a törvényben meghatározott maximumot kapja” – vélekedett dr. Lichy József.

A vádirat szerint 2017 nyarán a 17 éves Csenge és a 21 éves B. Roland találkozót beszélt meg. A közös program előtt Csenge a barátaival szalonnát sütött, a férfi pedig egy másik társasággal alkoholt és drogot fogyasztott. A két fiatal késő este találkozott egymással, valamin azonban összevesztek. B. Roland annyira bedühödött, hogy megütötte a lányt, majd az eszméletlen Csengét egy vízaknába dobta. Az áldozat halálát fulladás okozta.

Ezzel szemben a gyanúsított azt állítja, hogy egy üveg bor elfogyasztása után elváltak az útjaik. Ő később visszasétált arra az ösvényre, ahol a lánnyal volt, és Csengét ott találta a földön fekve, magatehetetlen állapotban. Miután úgy érezte, nincs pulzusa, nagyon megijedt, nehogy őt vonják felelősségre, ezért a lányt és a telefonját is az aknába dobta.

„Ennek a férfinak minden szava hazugság. Mindent tudtam a gyerekem életéről, de erről az emberről soha, egyetlen szóval sem beszélt. Csenge egy tiszta lelkű, okos, ambiciózus lány volt, nem is kezdett volna egy ilyen alakkal” – fakadt ki Róza a bírósági tárgyaláson, amikor szembesült B. Roland vallomásával. A gyilkossági ügyben hamarosan ítélet várható.

Miskolc, 2017. szeptember 7. – A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Richárdot vezetik elõ az elõzetes letartóztatásáról döntõ tárgyalásra a Miskolci Törvényszéken 2017. szeptember 7-én. A bíróság elrendelte a 20 éves borsodnádasdi férfi elõzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szeptember 2-án megölt egy 17 éves helybéli lányt.
MTI Fotó: Vajda János

Amint véget ér a büntetőügy, Róza ügyvédje kártérítési pert indít az elkövetővel szemben. 25 millió forintot szeretnének kapni, amit az elítélt – ha nincs vagyona – a rabkeresményéből törleszt. Ez legfeljebb pár ezer forint havonta.

És ezeket olvastad már?