INSIDER

Meglepő kijelentést tett VV Fanni feltételezett gyilkosa a Duna-parton

Folytatódik a nyomozás a VV Fanni-ügyben. Újabb ellentmondásokba keveredett B. László, aki utoljára élve láthatta Novozánszki Fannit.
  • Szerző: Ripost

Azon a helyszínen bombázta keresztkérdésekkel Fanni elrablóját a bírónő, ahol a férfi a térfigyelő kamerák tanúsága szerint megfordult autójával, miután a budapesti lakóparkban berakta a lány testét a csomagtartóba. B. László mindent tagadott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


A szerencsétlen lány holtteste eddig nem került elő

Még mindig tele van ellentmondással B. László vallomása, akit kedden egy rendhagyó, egész napos bírósági tárgyaláson faggatott az ügy bírája. A kihelyezett tárgyalás kedden délelőtt Siófokon kezdődött, annak a lakóparknak a bejáratánál, ahol a fiatal lány eltűnésének estéjén bukkant fel a férfi.

11 óra, Siófok

Fanni eltűnésének estéjén erre a helyszínre hajtott B. László, aki síoverálba öltözött, kesztyűt hú­zott, majd ismét autóba ült. A hatóság bizonyítékai szerint Siófokról Sóstó irányába hajtott, az úton megszabadult a nála lévő bőröndöktől, amiben Fanni ruhái voltak. B. László ezen a helyszínen a bírói kérdésre azt felelte, hogy nagyon hideg volt aznap este, azért öltözött így fel.

12 óra, Enying

A Balatontól nem messze álló településre telepített közúti kamerák látják B. László autóját az eltűnés utáni hajnalon. A gyanú szerint a kocsi csomagtartójában ott lehetett a fiatal lány holtteste, B. László pedig azért haladt erre, mert kereste a megfelelő helyszínt, ahol megszabadulhat tőle. A bíróság kérdésére, hogy miért autózott arra, B. László azt felelte, hogy éppen a volt barátnőjével veszekedett telefonon, nem célirányosan ment, csak arra autózott. A férfinak mindenre volt válasza, magyarázata viszont nem.

14 óra, Szalkszentmárton

A bírósági konvoj ezek után elindult arra a helyszínre, ahol az FBI vizsgálata szerint B. László a Dunába dobhatta VV. Fanni holttestét. A Szalkszentmárton melletti bányánál áll meg a bí­rósági csoport, ahol egy beton­stéghez sétál a bíró, a vádlott és a védők.

B. László szerint amikor ô itt járt a betonstégnél, sokkal alacsonyabb volt a vízállás – állítólag ezért sem alkalmas egy holttest eltüntetésére

A helyszínre érkezve a férfin nem látszott semmilyen érzelem, egykedvűen kémlelte a Dunát, a bírói kérdésekre pedig azt mondta, hogy az FBI nyilvánvalóan rossz rendszert használ, az időpontok valójában nem egyeznek, így ő az adott időben – bemérték a telefonja cellainformációit – nem tartózkodott a helyszínen.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért vallotta korábban azt, hogy mégis ott volt, meglepő kijelentést tett: nem tudta megmondani, hogy pontosan mit és miért tett és merre járt. Csak azt ismételgette, hogy veszekedett a barátnőjével, ezért nem tudja, hogy merre ment és miért.

A Novozánszki család jogi képviselőjének, dr. Lichy Józsefnek egészen más válaszai vannak B. László különös autókázására.

Helyszíni tárgyaláson járták be Fanni elrablójának útvonalát

– Most, hogy végigjártuk a teljes útvonalat, amit a cselekmény napján és másnap, vagyis hétfő estétől keddig megtett, végre el tudjuk képzelni, hogy mit tennénk akkor, ha van egy holttest a kocsinkban, amit el kellene úgy tüntetni, ahogy eltűnt – mondta a Borsnak, az ügyvéd. – Még a gátra is kimentünk, ahol nyilvánvalóan alkalmas helyet keresett a testtől való megszabadulásra. Mi más indokolja azt, hogy ezt az utat járta be? – kérdezte az ügyvéd, majd így folytatta: – Most már magunk is láthattuk azt, hogy ha a vádlott ölte meg Fannit és hurcolta el, ezen az úton tervezte az eltüntetést. A hazugságvizsgáló eredménye is azt mutatta, hogy a Dunának köze van az eltűnéshez, az FBI cellainformációi pedig azt bizonyítják, hogy B. László ott volt a helyszínen, plusz az is árulkodó, hogy egy olyan Citroën kanyarodik be és ki erről a földútról, melyet B. László kölcsönzött. Emberi logikai következtetéssel nincs más konklúzió, mint az, hogy a vádlott Fanni testével járt erre – tette hozzá az ügyvéd, majd így folytatta: – B. László ismeri a környéket, helyi lakos, itt kajakozott. Nyilván rejtély, hogy miért nem került elő a holttest – tette hozzá.

A horgász is kételkedett

Fanni testének eltűnésével kapcsolatban a helyszínen egy furcsa közjátéknak lehettek tanúi a jelenlévők. Éppen zajlott a kihelyezett bírósági tárgyalás a stégen, amikor egy ott horgászó idős úr szót kért. A férfi elmondta, hogy jól ismeri a folyót, és bizony előfordul, hogy egy testet is örökre elnyel a Duna.

– Öt évvel ezelőtt két férfi horgászott itt egy kis ladikkal. Jött egy déli szél, és soha többé nem látta őket senki – mesélte. – Még a ladik is nyomtalanul eltűnt. Nagy és veszélyes folyó ez, itt hat és tíz méter körüli a mélysége. Nem példanélkü­li, hogy egy holttest soha nem kerül elő.

A szavait B. László is végighallgatta, és bár igyekezett uralkodni magán, az egész napos tárgyalás során ez volt az egyetlen olyan szituáció, amikor az látszott az arcán, hogy egy ki­csit sem örül a bölcs öreg véleményének.

A kihelyezett tárgyalásnak ezen a ponton lett vége. Az ügyben még lesz iratismertetés, aztán a bíróságnak első fokon ítéletet kell hoznia. Információink szerint január, február fordulója lesz a dátum.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?