INSIDER

Meggyógyult a 7 éves koronavírusos magyar kislány

Epilepsziás görcsrohamok miatt került kórházba és itt derült ki, hogy pozitív a koronavírus tesztje.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára, ahol elvégezték nála a koronavírus tesztet is, mely pozitív eredményt mutatott – írja közleményében a klinika.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vizsgálják a koronavírussal fertőzött kislányt Fotó: Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika

Arról is beszámolnak, hogy a kislányt egyébként már január óta kezelték epilepsziával, és emiatt került kórházba legutóbb is, majd olyan súlyos állapotba került, hogy hogy lélegeztetőgépre kellett tenni, és altatni kellett. A felvétele utáni harmadik napon ismételt mellkasröntgen után vettek észre tüdőgyulladásra utaló jeleket az orvosok. Mivel koronavírus- gyanús tüneteket mutatott, egyből tesztelték is, ebből kiderült, hogy pozitív.

Fotó: Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika

Azonnal elkezdték a gyógyszeres kezelését, és a nemzetközi gyakorlatban is használt gyógyszerek nála is hatásosnak bizonyultak, a nyolcadik napon le tudták venni a lélegeztetőgépről. Innen pedig állapota folyamatosan javult. A klinika a közleményben azt is kiemeli: a kislányt már a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, és minden vele kapcsolatba lépő orvost, nővért és családtagot teszteltek, minden teszt negatív lett.

Fotó: Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika

A kislány gyógyultan távozott a klinikáról, csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennie.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?