INSIDER

„Még mindig remegek” – megszökött az óvodából a 3 éves Csenge, az édesanyja a forgalmas útnál talált rá

A 3 éves kislány csak kisétált az óvodából, és senkinek nem tűnt fel, hogy elment.
  • Szerző: Ripost

Még mindig remeg az idegességtől az az édesapa, akinek hároméves kislánya, Csenge kedd délben kisétált az óvoda kapuján, majd nekiindult a nagyvilágnak.

A pici szerencsére nem jutott messze, körülbelül 150 méterre az intézménytől az édesanyja megtalálta az addigra már zokogó kislányt. A család egyszerűen nem érti, hogyan tudott úgy kijönni gyermekük az óvodából, hogy az egyetlen pedagógusnak sem tűnt fel.

Fotó: pixabay.com

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok – kezdte a Blikknek zaklatottan az édesapa. – Nagyon szeretjük ezt az óvodát, eddig semmi gondunk nem volt vele. Most azonban jobb, ha Csenge pár napig nem megy, hogy helyreálljon a lelki békéje. Felzaklat, ha vissza kell idéznem a keddi napot, de csak azért megteszem, hogy más gyerekével ez soha ne történhessen meg. Mint mindig, a feleségem ment ebéd után Csengéért. Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemmel. Azonnal felkapta, ölelte, próbálta megnyugtatni. Nehéz volt, mert nagyon félt, előtte soha nem volt még egyedül az utcán. A kislányom azt mondta, az anyukáját indult el megkeresni. A feleségem azonnal berohant a gyerekkel együtt az óvodába, és próbálta megtudni, hogy ez hogy történhetett” – idézte fel Bolyki Zsolt.

Csenge épp egy veszélyes kereszteződés felé tartott, ahol nagy a forgalom. Az apuka szerint az óvónők is nagyon meglepődtek, és elnézést kértek a mulasztásért.

„Nem akarunk semmi rosszat az óvodának, de foglalkozni kell azzal, ami történt, hiszen az ember azzal a tudattal megy el dolgozni, hogy az óvodában a legnagyobb biztonságban van a gyereke. Aztán tessék, egy pillanat alatt megvan a baj. Szerencsére az óvoda vezetője is belátta, hogy nem fölöslegesen pánikolunk. Megbeszéltük, hogy a szülőkkel együttműködve kitaláljuk, miként lehet még biztonságosabbá tenni az óvodát” – fűzte hozzá Csenge édesapja.

„Nagyon bánt minket is, ami történt, és azonnal intézkedtünk, hogy az eddiginél is nagyobb biztonságban legyenek a kisgyerekek. A járványveszély miatt egy úgynevezett zsiliprendszer működik nálunk, ami annyit jelent, hogy a szülők egy kapun beengedik a gyerekeket, mi pedig az ajtónál várjuk őket. Sajnos, a szülők a kaput sokszor nyitva hagyják, ez történhetett akkor is, amikor a kislány ki tudott menni. Most beépítettünk még egy védelmi szintet, egy kétkezes kapuzárat, azt pedig szabályozzuk, hogy a kapun belül hányan tartózkodhatnak” – mondta a Blikknek a Napsugár Óvoda intézményvezetője, Lőrincz Csabáné.

És ezeket olvastad már?