INSIDER

Meg fogsz lepődni, hogy becézik Müller Cecíliát

Egy éve költözött be otthonunkba az országos tisztifőorvos és hamarosan ő lett a népmesék jóságos anyókája, aki megvéd a gonosz vírustól és intelmeivel segít kitalálni a járvány sötét erdejéből. Így becézik Müller Cecíliát.
  • Szerző: Ripost

Müller Cecília kedves, gondoskodó személyisége mindenkit levett a lábáról. Ráadásul van humorérzéke, jól fogadja a róla készült mémeket, vicceket és népmesébe illő történeteket. Most bemutatjuk Müller Cilit, a népmesehőst, akit Nyunyókának is becéznek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az unokáinak is van nyunyókája

A járvány idején, ahogyan minden nagyszülőnek, neki is az unokái hiányoznak a legjobban. Felrobbantotta az internetet, amikor tavasszal arra intette a szülőket, hogy a nyunyókát járvány idején ne vigyék el a bölcsibe, oviba: mindenki megmutatta, mi náluk a nyunyóka, vagyis amivel a gyerek elalszik. Ezzel a szó át is ment a köztudatba.

Müller Cecília intelmét követően elárasztották az internetet az alvójátékok. Kiderült, sokaknál valóban Nyunyóka a neve, de a Nyunyu, Rongyika, Bögyi, Dodócska, Morzsi, Bolyka és Csucsu is szerepel. Müller Cecília magas fokú empátiáról, kedvességről tett tanúbizonyságot, hiszen kedvenc alvókája minden gyereknek van.

Főszerepet kapott a rajzfilmben

Nemcsak szájhagyomány útján lett mesehős, hanem egy népszerű mesefilmben is. Vass Mónika és Tavaszi László animációs kisfilmjeit eddig több mint egymilliárdan látták, Müller Cecíliát is megrajzolták és beleépítették a koronavírusról szóló meséjükbe.

Ötgyermekes családba született

Tolna megyében látta meg a napvilágot 1958-ban, anyák napján a tévé képernyőjén köszöntötte 88 éves édesanyját. Minden nap négykor kel és késő este Nagyvenyimbe tér haza a férjéhez.

Miután reggel 6 órakor kezdődik az Operatív törzs ülése, 5-kor kell indulnia otthonról. Bár Nagyvenyim több mint 80 kilométerre van, mégis ragaszkodik hozzá, hogy minden nap hazatérjen férjéhez, a háziorvos, csillagász és fotográfus Zseli Józsefhez, akivel 40 éve él házasságban.

A mezőfalvi plébánia világi lelkipásztora

Müller Cecília a nyakában egy keresztet hord, amit nagyon régen kapott ajándékba egy szeretett családtagtól, és ami kifejezi keresztény hitét is: világi lelkipásztor a mezőfalvi Nagyboldogasszony plébánián. Kristofy Valter plébános elmondta: önzetlenül segített a misén, a hitoktatásban, lelki problémáival bárki hozzá fordulhatott. A helyiek azóta is szeretettel gondolnak és felnéznek rá.

Sztárok akarnak szelfizni vele

Minden híresség megpróbál vele közös képre kerülni, Mádai Vivien és Tóth Gabi is alig várta, hogy találkozhasson Müller Cecíliával. Mindketten az Instán dicsekedtek el, hogy sikerült szelfit készíteniük vele. „Egyszerűen imádjuk!” – írták a képhez.

Tényleg megszerette Gál Kristófot

A rendőrségi szóvivő az operatív törzs sajtótájékoztatóinak másik sztárja. Mindketten úgy nyilatkoztak, hogy nagyon megszerették egymást. „Gál Kristóffal egy nagyon őszinte, kedves, emberi kapcsolat alakult ki” – nyilatkozta a nak. „Megszerettük egymást, azzal sem árulok el nagy titkot, hogy egy ideje már Cilinek szólítom és tegeződünk” – árulta el Gál Kristóf.

Budapest, 2020. június 17.
Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megöleli egymást,
MTI/Balogh Zoltán

Ha ennél is többet szeretnél megtudni Nyunyókáról és Müller Cecíliáról, keresd az újságárusoknál, vagy bármilyen árusítóhelyen a 7 hetilapot.

 

És ezeket olvastad már?