INSIDER

Már júniusban indul a babaváró hitel, itt vannak a feltételek

A gyermekvállalást tervező fiatal házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre is jogosultak lehetnek.
  • Szerző: Ripost

Június 17-től beadható a Babaváró hitel igénylése előzetes vizsgálatra az Erste Banknál, így az arra jogosult párok július első napjaiban valóban hozzájuthatnak a kedvező kölcsönhöz.

A gyermekvállalást tervező fiatal házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre is jogosultak lehetnek. Az Erste várakozása szerint jelentős lesz az érdeklődés a lehetőség iránt - írja az Origo.

A támogatott kölcsönről szóló jogszabályok hatálybalépését követően szinte azonnal hozzájuthatnak a hitelhez a bank ügyfelei. A gyermeket vállaló házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre lehetnek jogosultak, három gyermek születése esetén pedig az állam a teljes tartozást átvállalja.

Az érdeklődők az Erste Bank oldalán azt már most is ellenőrizni tudják, hogy megfelelnek-e a jogszabályi követelményeknek. Az ezeknek megfelelő házaspárok minimum 2 millió, legfeljebb 10 millió forint Babaváró hitelt igényelhetnek, legalább 60, maximum 240 hónapos futamidő mellett.

A pár mindkét tagjának be kell töltenie a 23. életévét, de a feleség nem lehet idősebb 41 évesnél, míg a férj a hitel lejáratakor még nem töltheti be a 70. életévét. A pároknak a hitelképesség vizsgálata során igazolniuk kell, hogy megfelelő jövedelmük van az adott hitelösszeg törlesztéséhez. A havi törlesztőrészlet ugyanakkor nem haladhatja meg az 50 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?