INSIDER

„Ma szülnék, de nagyon rosszul vagyok, alig van erőm”

Leonie Gale-nek, az Anglilában élő két gyermekes édesanyának csak négy napja volt hátra a 3. gyermeke születéséig, amikor megtudta, hogy megfertőzte a koronavírus. A Ripostnak nyilatkozó énekesnő most azért imádkozik, hogy minél később szüljön, mert jártányi ereje sincs és köhögőrohamok gyötrik. Ugyanakkor elvileg ma érkezik a baba.
  • Szerző: Ripost

Valóra vált a rémálma egy brit énekesnőnek. A két gyermeket nevelő Leonie Gale nagyon boldog volt, már csak pár napja volt a szülésig, amikor hirtelen nagyon beteg lett. Kiderült, hogy koronavírusos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Leonie Gale (Olvasói fotó)

Fogynak a napok és Leonie most már csak azért imádkozik, hogy a baba minél később szülessen meg, mert annyira rosszul van, hogy nincs ereje szülni.

„Már az egész családunk rosszul van”

„Ez a hetedik nap, mióta diagnosztizálták nálam a Covidot és csak egyre rosszabbul érzem magam” – mondta lapunknak az anyuka. A férjem és az idősebb lányom is elkapta. Az ő tüneteik néhány nappal az enyémek után kezdődtek, úgyhogy most az egész családunk rosszul van. Mivel a férjem karanténideje néhány nappal az enyém után kezdődött, ő nem hagyhatja el a házat január 18-ig, ami azt jelenti, hogy mindenképpen egyedül kell megszülnöm a kisfiamat, aki elvileg kedden érkezik. Mi mindenesetre kivárjuk. Csak azt remélem, hogy amikor úgy dönt, hogy világra jön, már elég jól leszek ahhoz, hogy megszüljem” – mondja az anyuka.

Online vásároltak, mégis megfertőződött

Amióta a vírus felütötte a fejét, Leonie mindig követte a Covid miatt hozott szabályokat, hogy megvédje a körülötte élő veszélyeztetetteket. Családjuk nem járt át másokhoz és hozzájuk sem mentek. Mégis megfertőződött és most nagyon rosszul van. „Csúnyán köhögök, lecsökkent a tüdőkapacitásom és teljesen kimerültem. Most csak azért imádkozom, hogy minél később induljon be a szülés, mert egyáltalán nincs energiám, hogy megszüljem a babám” – mondja a Portsmouth-ban élő énekesnő.

Mostohaapja kis híján mesterséges kómába került

Leonie a -nak azt is elmondta, bár felkészült, hogy egyedül kell megszülni a gyermekét, hiszen tisztában vannak azzal, hogy mások védelmében ez a helyes, ugyanakkor retteg, nagyon nincs jól és teljesen elkeseredett. A fiatalasszony félelmeit és aggodalmát az is tetőzi, hogy szeretett mostohaapja súlyos állapotban szintén a koronavírussal küzd a helyi kórházban és épp megúszta, hogy mesterséges kómába tegyék. Az édesanya nagyon elkeseredett.

„Iszonyúan fárasztanak a Coviddal kapcsolatos összeesküvés elméletek, melyekre nulla a valós bizonyíték”

Nagyot téved, aki a koronavírust csak „megfázásnak” gondolja

„Ez egy olyan betegség, amelyet én nem akartam elkapni és nem is szeretném, ha bárki másnak meg kellene küzdenie vele” – panaszkodik Leonie, aki, mint mondja, mindig mindent megtett, hogy más ne kapja el tőle a betegséget, mert nem szeretné annak a felelősségét érezni, hogy valakit ő fertőzött meg. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy óvjon másokat a fertőzéstől.

Fotó: Shutterstock

„Aki úgy gondolja, hogy ez csak megfázás, az tartsa szem előtt azokat, akik a vírus miatt nagyon rossz állapotban vannak, és tartsa meg magának a vírustagadók állításait is” – mondja Leonie.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?