INSIDER

Koronavírus :öt fertőzöttet azonosítottak a debreceni idősotthonban

Újabb négy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a debreceni Pallagi úti idősotthonban, ezzel ötre emelkedett a fertőzöttek száma.
  • Szerző: Ripost

A város polgármestere szerdán sajtótájékoztatót tartott. Papp László az idősotthon épülete előtt elmondta: augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megtudtuk: az első beteg egy hasi fájdalomra panaszkodott, aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images

A járványügyi intézkedések keretében teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el az önkormányzati fenntartású intézményben, és a 405 tesztből négy lett pozitív.

Egy dolgozónál és három lakónál mutatták ki a vírus jelenlétét – ismertette a polgármester. Hozzátette: az idősotthon dolgozója házi karanténban van, a négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegében kezelik, valamennyien jól vannak.

Fotó: Pixabay

Az idősotthont fertőtlenítették, azokat, akik közvetlenül érintkeztek a fertőzöttekkel az otthon izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre.
Az önkormányzat kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljeskörű tesztelést két héten belül ismételjék meg – jelezte Papp László.

 

És ezeket olvastad már?