Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.12.04.

Koronavírus: Mégsem lesz enyhítés karácsonyra?

Érdekes dolgot említett Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban.

Bár a hivatalos bejelentésre december 7-én, hétfőn kerül majd sor, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elárulta: az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást.

Fotó: MTI

A miniszterelnök hozzátette: több konzultáció vár rá a következő napokban, és hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után.

Az online vásárlás megfontolását javasolja az országos tisztifőorvos, azonban aki mégis boltba megy, annak új, a vásárlást rövidítő tippeket adott. Müller Cecília megerősítette, hétfőn döntenek az ünnepi időszakra vonatkozó szabályokról. Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján kiderült az is, mi a helyzet a gyógymedencés kezelésekkel, és hányan vétettek a kijárási szabályok ellen.

296 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában a rendőrök, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes a védekezésért felelős operatív törzs pénteki online tájékoztatóján. Csütörtökön két üzlet ideiglenes bezárása mellett döntöttek a rendőrök, mivel azok nem tartották be a járványügyi szabályokat. Kecskeméten egy edzőtermet is bezárattak, mivel az nyitva tartott, és három személy testedzést végzett, a helyszínen tartózkodók ellen szabálysértési eljárást indítottak. Összesen 314 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom megszegése miatt. 20 673 esetben ellenőrizték a hatósági házi karantén betartását csütörtökön. Emellett 8509 hatósági házi karantént rendeltek el. 6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 238 056 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 68 525 fő, az aktív fertőzöttek száma 164 018. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az áldozatok 22 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti. 7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Működik az egészségügyi ellátás

Kiemelte, hogy a higiénés szabályok betartása mellett az egészségügyi ellátás működik. Csak azokat a beavatkozásokat halasztották el, amelyek nem járnak semmilyen káros hatással az egészségre. Magyarország összes kórházában ápolnak koronavírusos betegeket. Minden intézmény rendelkezik a kellő felszerelésekkel, lélegeztetőgépekkel, maszkokkal, kórházi ágyakkal, valamint elegendő számú egészségügyi személyzettel – mondta a tisztifőorvos. Hangsúlyozta, hogy bár a közfürdőket bezáratták, a gyógyterápiák továbbra is elérhetőek, csak egy kicsit más módon, egy-egy kezelésen csak egy személy vehet részt, alkalomadtán plusz higiénés szabályokat kell betartani. Hozzátette, a gyógyúszások is megtarthatók, csupán meghatározták egy-egy medence maximális kapacitását. Céltudatosan, tervezetten induljunk vásárolni. A kiszemelt árunak megfelelő üzletet keressék fel, és a lehető legrövidebb időt töltsék az üzletekben. Kézfertőtlenítőt vigyünk magunkkal, minél kevesebb tárgyat fogjunk meg. Javaslom azért: vásároljunk interneten! - mondta kérdésre Müller Cecília.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bikiniben, borozgatva síelt a magyar színésznő - kép, videó

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

mandiner.hu

Macron lebukott: a háború árnyékában gigaüzletre készül Putyinnal

metropol.hu

Janza Kata nem akárkivel utazott Rómába, miután megkapta a Jászai Mari-díjat

mandiner.hu

„Megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked” – így fenyegette Magyar Péter a feleségét egy rendőri jelentés szerint

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

Így ismerheted fel a hamis parfümöt és ruhát – mutatjuk, mire figyelj!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjéről

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú