INSIDER

Koronavírus: már betört a betegség Európába

Négy beteg légzőszervi megbetegedéssel került kórházba, és az elmúlt két hétben mind a négyen a vírusfertőzés kiindulópontjának tekintett kínai Vuhan városában jártak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hárman közülük Edinburghban élnek, a negyedik Glasgowban lakik. Juergen Haas professzor, az Edinburghi Egyetem fertőző betegségek professzora „nagyon valószínűnek” nevezte, hogy az Egyesült Királyságban azonosítani fognak koronavírus-fertőzés okozta megbetegedéseket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megtudtuk: az Edinburghi Egyetemen több mint kétezer kínai hallgató tanul, és ők „folyamatosan jönnek-mennek” Kínába és vissza.
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter csütörtökön, a londoni alsóházban tartott soron kívüli tájékoztatásában elmondta: Chris Whitty angliai tiszti főorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója az eddigi „nagyon alacsony” fokozatról „alacsony” – vagyis eggyel magasabb – szintre módosította a brit lakosság fertőződési kockázatára érvényes útmutatást.

Fotó: Shutterstock

A brit egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a koronavírus-fertőzéses esetek nagy többsége nem halálos kimenetelű, a betegek zöme náthára, illetve influenzára emlékeztető tüneteket tapasztal, de végül kilábal a betegségből.

címkék:
És ezeket olvastad már?