INSIDER

Komoly változásra készülhetünk a budapesti strandokon

Szombaton több strand is kinyit, már az első hétvégén tömegre számítanak. A fővárosi strandok nagy újítással készülnek, igaz, a büfések még bizonytalanok, hogyan mûködik majd az új rendszer. Persze a fő kérdés az, nekünk, fürdőzőknek jó lesz-e?!
  • Szerző: J. J.

Micsoda változás! A fővárosi strandok nagy újítása, hogy

kitiltják a készpénzt: csak bank- vagy strandkártyával lehet ezentúl fizetni.

Már feltöltötték vízzel a medencéket a Palatinus strandon, a büfések az utolsó simításokat végzik: szombaton nyitnak. A fő beszédtéma közöttük az új kártyás fizetési rendszer: idén ugyanis már nem fogadhatnak el készpénzt.

Egyikük azt mondja, megemelték a fizetését, mert a főnök is tudja, hogy így ugrik a borravaló. A másikuk azonban kontráz: szerinte automatikusan tíz százalékot hozzáadnak a számlához, csak éppen a jatt a fürdőüzemeltető vagy a büfétulajdonos zsebébe vándorol.

Van, aki azt reméli, gyorsabb lesz a kiszolgálás, egy ételeket is árusító büfés pedig annak örül, hogy kiszolgálás közben nem kell állandóan le-felvennie a nejlonkesztyűt a pénzátvétel miatt, mivel a kártya érintős lesz. A fő kérdés azonban az, jó lesz-e ez a vendégeknek?


,, A rendszert tavaly a Paskálban teszteltük, és kedvelték a vendégek meg a büfések is"  vélekedik Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója.

 

Arról, hogy milyen feltételekkel használhatjuk a strandkártyát, mikor nyitnak a főváros, illetve az ország népszerű fürdőhelyei, s vajon történnek-e változások a belépők árában a tavalyi évhez képest, a %% napilap pénteki számában olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?