INSIDER

Kísérteties, újabb közös pont VV Fanni és az eltűnt villanyszerelők ügyében

Négy ember eltűnése is kísértetiesen hasonlított az utóbbi időben egymáshoz, a családok pedig nemrégiben összefogtak, mára már rendszeresen beszélgetnek egymással.
  • Szerző: Ripost

Négy ember – köztük a valóságshow-hős VV Fanni – egymáshoz kísértetiesen hasonló eltűnése tartja hosszú idő óta lázban a közvéleményt. Az aggódó családok immáron egy közösséggé kovácsolódva próbálják átvészelni a nehéz időket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy laikus számára is szembeötlőek azok a hasonlóságok, amik az elmúlt évek rejtélyes eltűnési ügyeit övezik. A rendőrök mindegyik esetben emberölésre gyanakodnak, de a holttestek a mai napig nem kerültek elő. Az áldozatok hozzátartozói sorsközösséget érezhettek egymással, így logikus lépésnek tűnt, hogy felvegyék a kapcsolatot.

A tavaly márciusban eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán a múlt hétvégén ünnepelte volna születésnapját. Felesége egy érzelmes Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a jeles napról, egyben most ünnepelték volna a harmincadik házassági évfordulójukat is.

Az első hozzászóló a hasonló cipőben járó Novozánszki Fanni édesanyja volt, a nő a sajnálatát fejezte ki a bejegyzésében. Ez persze nem előzmény nélküli, a két család már jól ismeri egymást.

„A médiában végigkövettük Fanni történetét, többször is beszéltünk telefonon az édesanyjával, és egyszer személyesen is találkoztunk, amikor a lányommal átmentünk hozzájuk. Egy szomorú sors hozott össze minket, barátságos a kapcsolatunk. A találkozásunkkor olyan érzés volt, mintha mindig is ismertük volna egymást, félszavakból is megértettük a másikat. Együttérzéssel, kedvességgel és megértéssel állunk egymáshoz. Megosztottuk egymással a gondolatainkat, s teljesen világossá vált, hogy ugyanazt éljük át” – mesélte a Borsnak Mácsik Zoltánné.

Novozánszki Fanni édesanyja elmondta: valóban szoktak beszélgetni a Mácsik családdal, és nagyon örült neki, hogy átmentek hozzájuk. Úgy érzi, a nehéz időben így tudják egymást támogatni. Lassan két év telt el azóta, hogy nem látta a lányát, egy anyának ennél nem létezhet borzalmasabb érzés.

„Két egyforma bűnügy nincsen, de rengeteg a hasonlóság. Közös a kétségbeesés, a bizonytalanság és a sok negatív tapasztalat, ami körülvesz minket. Egyikünk sem tudja, mi történt a szerettünkkel, ez a fájdalom pedig együtt él a családokkal” – tette hozzá Mácsik Zoltánné.

Mácsikék már a kezdetektől kapcsolatban állnak a szintén villanyszerelőként dolgozó, már négy éve kámforrá vált Orlik Vilmos családjával is. Számtalanszor találkoztak már, de a közelmúltban, az idén májusban eltűnt, luxusautókkal foglalkozó maglódi vállalkozó, Pintér Gyula testvére is csatlakozott hozzájuk.

„Fél napot voltak nálunk néhány héttel ezelőtt, a fájdalmunkban támogattuk egymást, és próbáltuk kibeszélni a lelkünket. Korábban nem ismertük egymást, de mindenki tudta a másik történetét. A fájdalom pedig egy családdá kovácsolt minket. Jólesett a találkozás, jól esik minden beszélgetés. Főleg olyanokkal, akiknek hasonló vihar tombol a lelkükben” – nyilatkozta a Borsnak Pintér Ildikó.

Orlik Vilmosné mindezt úgy kommentálta: szomorú, hogy ilyen szörnyűség köti össze őket, és, hogy ez kellett ahhoz, hogy megismerjék egymást.

A villanyszerelőként dolgozó Mácsik Zoltánnak azután veszett nyoma tavaly márciusban, hogy az egyik munkáltatójával, É. Imrével találkozott egy benzinkúton. A vállalkozót egy hét múlva csukták le. Később a kísértetiesen hasonló körülmények között a 2015-ben kámforrá vált Orlik Vilmos megölésével is meggyanúsították. Mindkettejüknek tartozott, egyikük sem került elő. É. Imrét nemrég házi őrizetbe helyezték.

B. Lászlót emberöléssel gyanúsítják, házi őrizetben van. VV Fanni halálhírét az eltűnése után két héttel közölték 2017 őszén. A feltételezett elkövető B. László, aki a bűnrészességét – miszerint a lakásából a mélygarázsba cipelte, majd egy bérelt autóba tuszkolta az ájult lányt – elismerte, de a gyilkosságot tagadja. A holttest keresésére több száz millió forintot költöttek, hiába.

A luxuskocsik szerelésével foglalkozó Pintér Gyula a maglódi műhelyéből az otthonába, majd a vizslája társaságában a Hummerjével ismeretlen helyre távozott tavasszal. A kutya Szlovákiában került elő, a kocsijával pedig valaki visszaállt a házához. Eleinte eltűnésként kezelték az ügyet, aztán személyi szabadság megsértése miatt, jelenleg pedig már emberölés miatt nyomoznak. Az egyik ismerősét őrizetbe vették, de a hatóságok semmit nem mondanak róla.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?