INSIDER

Így spórolhatsz tízezreket a hűtővásárláson

Akár 45 ezer forint kedvezményre is lehet pályázni a hamarosan induló program során. Ráadásul nemcsak a vételáron, de a villanyszámlán is jelentős összeg megtakarítható.
  • Szerző: Ripost

Novemberben indul az új Otthon melege program kiírása, mellyel a kormány kétmilliárd forint, vissza nem térítendő támogatással segíti a családok energiatakarékos hűtő-, fagyasztó-, és mosógépvásárlását.

Az A+-os készülékekre háztartásonként 25, az A++ 40, az A+++-os kategóriájú készülékekre pedig 45 ezer forintos támogatást kapnak a sikeresen pályázók.

Ráadásul a családok nem csak a vásárláskor spórolhatnak, az új, energiatakarékos készülékekkel évente 12-20 ezer forinttal is kevesebb lehet a villanyszámlájuk.


A pályázati kiírást és útmutatót pénteken teszi közzé a szaktárca a www.hgcs2017.nfsi.hu internetes oldalon. Pályázni kizárólag ügyfélkapun keresztül lehet majd, régiónként más-más napokon.

A Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők november 5-én, a Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyeiek november 7-én, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyeiek november 9-én, 10 és 14 óra között nyújthatják be a pályázatukat. Az azt követő héten, november 12-én a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyeiek, november 14-én a Somogy, Baranya és Tolna megyeik, majd november 16-án a Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyeiek pályázhatnak, szintén 10 és 14 óra között. A Pest megyében, illetve a fővárosban élők november 19-én, 10 és 14 óra között jelentkezhetnek az Otthon melege programra.


Az elmúlt évek során a kormány több mint 200 ezer háztartás energetikai korszerűsítését segítette.

És ezeket olvastad már?