INSIDER

Így pusztít az eső az országban: óvodákat, utakat öntött el a víz

A BKK villamosai nem járnak, de nem csak a fővárosban okozott káoszt a hirtelen lezúduló eső.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az eső miatt a budapesti közlekedés teljesen megbénult, az 1-es villamos nem közlekedik a Zugló vasútállomás és a Vágány utca/Róbert Károly körút között, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és Szentlélek tér között.

A 4-es és a 6-os villamos helyett is pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között. A 17-es villamos nem közlekedik a Széll Kálmán tér és a Bécsi út/Vörösvári út között. A 19-es és a 41-es villamos sem közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között.

A 28A és a 37-es villamos nem jár a Kada utca/Maglódi út és Sörgyár között, szintén a hatalmas eső miatt. A pótlóbusz az Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik.

Az 56A és a 61-es villamos nem közlekedik Hűvösvölgy és Szent János Kórház között. A H5-ös HÉV Batthyány tér és Szentlélek tér között nem közlekedik, a Libegő pedig egyáltalán nem üzemel.

 
 

Nyolc személyautó és egy troli akadt el az összegyűlt víz miatt a 14. kerületben a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai felüljárónál.

Közben az ország más részein is gondot okoz a felhőszakadás. Egy óvodát Péterin a lezúduló eső árasztott el - közölte Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. A víz befolyt az épületbe, a szülők sem tudtak bemenni, a tűzoltók az ablakon keresztül mentik az óvodában rekedt gyermekeket, szivattyúzni csak ezután tudnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?