INSIDER

Hurrá, már csak ide kell a védettségi igazolvány

Nemcsak a maszkot felejthetjük el – néhány kivételtől eltekintve a védettségi igazolványt is. Ám a fiataloknak továbbra is érdemes felvenniük az oltást a szórakozáshoz.
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi hónapok mindenki számára igen megterhelők voltak. A koronavírus hazánkban is kegyetlenül pusztított, ám végül lecsengett a harmadik hullám is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában arról beszélt, hogy a világon szinte mindenhol készpénznek veszik, hogy lesz negyedik hullám, de azok, akik beadatták maguknak az oltást nagy valószínűséggel elkerülhetik a megfertőződést vagy sokkal enyhébb tünetekkel vészelhetik át a betegséget.

Mint mondta, talán még ma elérjük az 5,5 millió beoltottat, így megszűnik a kötelező maszkviselés és a védettségi igazolványra is alig-alig lesz már szükség.

A májusban megnyílt, de egyelőre csak védettségi igazolvánnyal látogatható gyógyfürdők és strandok az 5,5 millió beoltott elérése után megnyílnak a védettségi igazolvány nélküliek számára is.

Az éttermekben, bárokban és kávézókban eddig csak a teraszon tartózkodhattak, azonban a hétvégétől már ők is helyet foglalhatnak a vendéglátóhelyek beltereiben.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az utazásaik során most már ők is foglalhatnak szállodai szobákat, apartmanokat és a szálláshelyek is fogadhatnak a hétvégétől védettségi igazolvány nélküli turistákat, nyaralókat.

A szórakozni, bulizni vágyó fiatalok azonban jól teszik, ha minél előbb felveszik valamelyik vakcinát, hiszen a védettségi igazolvány továbbra is az az irat, amire szükség lesz a zenei fesztiválokon és koncerteken való részvételhez, valamint az éjszakai zenés-táncos szórakozóhelyekre is csak ezzel lehet belépni.

Fotó: Shutterstock

A védettségi igazolvány továbbra is azoknak állítható ki, akik megkapták a vakcinát, vagy laboratóriumi teszttel tudják igazolni, hogy átestek a fertőzésen és szervezetük termel elég antitestet a vírus ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?