INSIDER

Hihetetlen, mivel védekezik a rabszolgatartással vádolt magyar pár

A pár évekig tartott rabszolgaként egy nőt, akinek végül sikerült megszöknie. Õk azonban mindent tagadnak, sőt, azt állítják: csak segítettek rajta.
  • Szerző: Ripost

Egy pár Monorierdőn évekig tartott fogva egy nőt, szerdán emeltek vádat ellenük. A Bors információi szerint az Icuka nevet viselő nő 2010-ben még önszántából költözött a párhoz, az asszonyt viszont eltűntként keresték a rendőrök. Mivel évekig nem akadtak a nyomára, 2016-ban hivatalosan is halottnak nyilvánították. Tavaly azonban sikerült megszöknie, egészen Vecsésig menekült, ahol a helyiek riasztották a rendőrséget.

A lap megtalálta a házaspárt, de ők mindent tagadtak, állításuk szerint csak segítettek a nőnek: "Õ maga kopogtatott be hozzánk, befogadtuk, etettük, itattuk őt, cserébe a ház körül dolgozott, segített küllőket javítani a piacozásra szánt bicikliken. Mi csak segítettünk neki, de ő hol eltűnt, hol visszajött, csavargott mindenfelé, de mi mindig visszafogadtuk, ha visszatért" - mondta H. Emília, aki szerint a nőt nem is ők, hanem verőemberek bilincselték meg.

"...úgy egy évvel ezelőtt két férfi jött hozzánk, őt keresték, és közölték: meg akarják verni. Ha tudjuk, akkor sem árultuk volna el, hol van. Lehetséges, hogy ők láncolták le" – mondta a pár másik tagja, Lajos, aki felháborítónak tartja az őket ért vádakat, szerinte a környéken mindenkinek feltűnt volna, ha erővel tartják fogva Icut.

A helyiek viszont arról számoltak be, hogy soha sem látták a nőt, a létezéséről sem tudtak, pedig a párt mindenki jól ismeri.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?