INSIDER

Hatalmas változás jön a Facebookon: ez mindenkit érinteni fog!

A közösségi oldal alapítója nem fogja engedni, hogy ajánlásként jelenjenek meg a politikai szervezetek.
  • Szerző: Ripost

Mark Zuckerberg, a Facebook igazgatója bejelentette, hogy a civil szervezetek és politikai mozgalmak oldalait ezentúl nem ajánlja fel az általa irányított közösségi oldal csatlakozásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ilyen csoportok ajánlását az USA-ban már január 6-a után felfüggesztették, de az ideiglenes, és eddig csak az USA-ra kiterjedő döntésből általános, az egész világon alkalmazott gyakorlat lesz.

„Az Egyesült Államokban a választások közeledtével leállítottuk a politikai szervezetek ajánlását, és most az a szándékunk, hogy ezt az egész világra kiterjesztjük ” – közölte Zuckerberg a vállalat negyedéves eredményeinek ismertetésekor.

„Szeptemberben bejelentettük, hogy egy év alatt több mint egymillió csoportot távolítottunk el, de számos olyan csoport létezik, amelyekbe nem szeretnénk bátorítani a belépést, noha nem sértik a működési szabályzatunkat” – szögezte le Zuckerberg, aki az elmúlt években egyre növekvő nyomásra elszánta magát, hogy a közösségi oldal fellépjen az álhírek ellen és szabályozni kezdje az oldalon megjelenő tartalmakat.

Természetesen, akik óhajtanak, azok a jövőben is folytathatnak politikai vitákat és csatlakozhatnak politikai csoportokhoz” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?