INSIDER

Hajdúsámsoni rosszullétek: a szülők mérgezésre gyanakodnak

Több mint 330 gyerek lett rosszul, 28-an kórházba is kerültek a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, miután elfogyasztották a szerdai ebédet. Az esetet egy gyermekorvos jelentette a kormányhivatalnak, vizsgálat kezdődött.
  • Szerző: Ripost

Gyomorbélhurutra utaló tünetekkel jelentkezett több gyermek egy hajdúsámsoni gyermekorvosnál. Ezért a megyei kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, valamint ezekkel párhuzamosan járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el. A 330 gyerek hányásra, hasmenésre és szédülésre panaszkodott, közülük 28-an kórházba is kerültek, volt, aki magas lázzal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Cívishírnek a kormányhivatal pénteken azt mondta, hogy a mintavételek megtörténtek, a laboratóriumi vizsgálatok zajlanak. Az oktatási intézmény képviselője is megszólalt a portálnak, elismerve, hogy „szeptember 19-én jelentős számú megbetegedés történt”. Ugyanakkor az iskola részéről úgy fogalmazott: „több megalapozatlan szóbeszéd” terjedt el a betegség forrásával kapcsolatban. A szülők arra gyanakodnak, hogy az ebéddel lehetett valami gond, a gyerekek ételmérgezést kaphattak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?