INSIDER

Gyurcsány eldöntötte: a felesége lesz a baloldal kormányfőjelöltje

Ha lesz a Demokratikus Koalíciónak miniszterelnök-jelöltje, akkor a feleségem lesz az – nyilatkozta a Telexnek adott interjújában Gyurcsány Ferenc pártelnök.
  • Szerző: Ripost

Ezzel tulajdonképpen eldöntötte, hogy Dobrev Klára lesz a baloldal közös kormányfőjelöltje. A baloldali pártokat marionettfiguraként mozgató politikus a beszélgetés során a közös lista miatt megzsarolta a Jobbikot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával MTI Fotó: Mohai Balázs

„Ahol most maga ül a nappalimban, ott sokan megfordulnak mostanában. Én pedig reggeltől estig csak ülök itt, és beszélgetek. Semmi mást nem csinálok, ülök és beszélgetek”

- kezdte az interjút Gyurcsány Ferenc, ami ha egy kicsit is igaz, azt jelenti, hogy központi szerepe van a baloldalon.

Később jól észrevehetően érzékeltette is, hogy a baloldali pártok úgymond a zsebében vannak, több alkalommal is olyan megjegyzést tett, amivel nyomatékosította saját és pártja vezérszerepét.

„Már sokkal kevesebbet kell foglalkozzak a saját pártommal, azt öt vezető mögöttem elviszi. Naponta beszélgetünk persze, tájékoztatnak. De én valójában a következő kormány programjával, személyi felállásával, a többi ellenzéki párttal és mozgalommal töltöm az életemet, kora reggeltől késő estig.”

„Szóval bárki legyen is a miniszterelnök-jelölt, őt abban kell majd segíteni, hogy készen álljon. Engem ez ambicionál, ez izgat. A többi pártos szöszmötölést unom. Azt lejátsszák nélkülem is.”

„Ne bonyolítsuk feleslegesen ezt a beszélgetést, mert tényleg olyan dolgokba megyünk bele, amelyek hazánk, és hogy továbbmenjünk, a választók számára és nekem is érdektelenek.” (listás előválasztásról – szerk.)

„A DK egy egyszázalékos párt volt, és nem adtak volna két lyukas fillért sem azért, hogy a tönkrevert Gyurcsánnyal ebből lehet majd valami. Aztán ma majdnem minden ötödik biztos választó a DK-ra szavazna, és mi vagyunk az ellenzék legnagyobb pártja.”

„Több támogatónk van majdnem, mint az utánunk következő két pártnak együtt.”

„Menjen a Fidesz és gyertek ti – ennyit mondanak. Szerintem mi, vagy én hallottam meg ezt legelőször, azért is járunk előrébb a többieknél.”

„És a DK tényleg az a párt, ahol a legtöbb korábbi kormánytag van. Ez nem nagyképűség, így hozta az élet.”

A baloldali összefogásra kitérve Gyurcsány külön kiemelte, hogy mára már megvannak a baloldali pártok együttműködésének feltételei, és létrejött az „ellenzéki választó”. „Nem DK-s, nem momentumos, nem jobbikos. Ellenzéki” - ismertette a baloldali szavazó prototípusát a pártelnök.

Gyurcsány elárulta azt is, hogy karácsonyig még egyszer összejönnek a baloldali vezetők. Meglátása szerint a találkozón egyértelműen az a legfontosabb kérdés, hogy a Jobbik igent mond-e a közös listára.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot, közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Elfogadhatatlan, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, amikben ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjához fordul – mint írták – az Európai Parlament alelnöke, a szocialista frakció tagja, Dobrev Klára uniós pénzből, szabálytalanul gyártott kampányvideói ügyében, amelyekben „hazugságok szerepelnek” Magyarországgal kapcsolatban.

Közölték: több internetes portál is beszámolt arról, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament szocialista alelnökeként a „Magyarországot lejárató kampányát” uniós pénzekből finanszírozza, és hirdetéseit bevándorláspárti szervezetek fizetik.

„Minden európai parlamenti képviselőnek szabályosan kell bánnia az európai adófizetők pénzével, különösen igaz ez, ha a parlament többsége a képviselőt az Európai Parlament alelnökének választja. Alelnöki feddhetetlenségét kötelessége megőrizni”

- fogalmaztak.

Kijelentették: a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja felszólítja az S&D képviselőcsoportot, hogy tisztázza a helyzetet és tájékoztassa a nyilvánosságot, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy alelnöke, Dobrev Klára kampányvideókat gyárt, amelyekben álhírekkel támadja a járvány elleni védekezést Magyarországon, így a rendelkezésére bocsátott uniós pénzeket „fake news”, azaz hamis hírek gyártására használja fel

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?