INSIDER

Ilyennek látja a jövőt a járvány után Győrfi Pál: elgondolkodtató képet festett

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője több mindent is elárult a magánéletével kapcsolatban.
  • Szerző: Ripost

Annak alkalmából, hogy már egy éve nehezíti meg az emberek életét a koronavírus Magyarországon, a Metropol interjút készített Győrfi Pállal. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője nemcsak legnagyobb félelméről beszélt nyíltan, hanem arról is, mi viselte meg a járvány alatt a leginkább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakember szerencsésnek tartja magát, hogy szűk családi köréből senki sem fertőződött meg a vírussal. Legnagyobb szomorúságára azonban többen is megtámadták közösségi oldalán, amiért kiállt az oltás fontossága mellett. Ennek ellenére mégis az viselte meg a legjobban, hogy nyolc bajtársát is el kellett veszítenie a koronavírus miatt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője
Fotó: Penovác Károly PK
Veszprém Megyei Napló

Négy gyermek, köztük három kisiskolás édesapja. Ők hogy viselték ezt a helyzetet?

„A 23 éves nagyfiam, Dani már külön él, a három kicsi pedig a karantén alatt sem nélkülözte a gyerekzsivajt, mindig ott voltak egymásnak. A digitális oktatás persze óriási erőpróba volt egy 7, egy 9 és egy 11 éves gyerekkel, de túléltük. Ők nagyon komolyan veszik a szabályokat, és a suliban gyakran a társaiknak is elmagyarázzák, hogy miért fontos a kézmosás, vagy miért kell maszkot hordani. Szükségét érzik, hogy felhívják a figyelmet a fontos dologra, úgy, ahogyan ezt az apukájuk teszi.”

Mit gondol, mi az, amit hosszú távon magunkkal viszünk, ha véget ér ez az időszak?

„Egy biztos, százszázalékosan már nem tudunk visszatérni ahhoz az élethez, amit 2019-ben éltünk. Nemcsak a világ, de mi is megváltoztunk, rájöttünk, hogy pénznél és a karriernél sokkal fontosabb a biztonság és az egészség. Ha ezt sikerül továbbvinnünk, akkor egy sokkal egészségtudatosabb jövő elé nézhetünk ” – árulta el Győrfi Pál.

Ha további részleteket szeretnétek megtudni az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének interjújából, látogassatok el a Metropol oldalára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?